1stpizza of flammkuchendeeg(kant en klaar of zelfgemaakt)
150gGorgonzola of een andere blauwe kaas
3elErnesto Portstopen wit/en of roodonline of in de kaas/kookwinkel
4stArtisjokken
½stBiologische citroen
3-4elCrème fraîche
Tuinkers
1stXenia peer
Semola of bloem (voor op de pizzaschep)
Instructions
Leg wat semola of bloem op een pizza schep en leg daarop een deel van het pizza of flammkuchen deeg. Smeer het deeg rijkelijk in met créme fraîche.
Snijd de peer in dunne plakjes en druppel er wat citroensap overheen om verkleuring te voorkomen. Verdeel de plakjes over de pizza. Leg daarop de gehalveerde artisjokken en brokkel de blauwe kaas over de pizza.
Druppel de Ernesto Portstoop over de ingrediënten. Leg de pizza op de pizza steen en bak tot het deeg gaar is en de rand goudbruin (en dus ook lekker krokant) wordt.
Haal de pizza van de steen af en serveer op een plank.
Verdeel nog wat dungesneden citroenplakjes én tuinkers over de pizza. Tip: gebruik bijvoorbeeld een mandoline.