De gorgonzola en peer combinatie is zeker niet nieuw, maar de toevoeging van de gekarameliseerde peer is wel verrassend lekker! Hiervoor heb ik de onweerstaanbare Portsiropen van Ernesto gebruikt. Ze zijn zowel in zoet als in hartige gerechten een fijne combinatie én smaakmaker. Deze keer heb ik dus een zomer pizza met gorgonzola, gekarameliseerde peer, citroen en artisjok gemaakt. Een combinatie/smaakexplosie dat je écht wilt proeven! Maak het op de BBQ of in je (pizza) oven.
Blauwe kaas zoals gorgonzola, roquefort of een andere blauwschimmel is al vele jaren favoriet. Samen met mijn goede vriendin Narrelle, wie ook meerdere keren mee is geweest naar Sicilië voor het The Lemon Kitchen Sicilië kookboek heb ik een ritueel dat als we samen koken of een film avondje gepland hebben dat er sowieso blauwe kaas in huis is. Het is pittig, zout, fris, romig en dus waanzinnig lekker, vooral in combinatie met iets zoets, knapperigs en fris. Ik raad je aan om deze pizza met gorgonzola heel snel te maken! Als je geen liefhebber bent van deze kaas kan je het ook vervangen voor bijvoorbeeld geitenkaas of buffelmozzarella.
Een leuk nieuwtje is dat er binnenkort een 3e smaak bij komt! Ik mag nog niet te veel verklappen, maar ik kan je beloven dat het net zo lekker is al deze twee!
De witte en rode goddelijke portstropen vind je bij meer dan 800 verkooppunten in Nederland. Ze zijn met veel liefde, passie en geduld gemaakt zodat wij er van kunnen genieten. Je kan deze portstropen in en op allerlei gerechten serveren.
Je kan oneindig variëren met deze portstropen, maak bijvoorbeeld deze pizza met gorgonzola of een heel ander recept. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met deze witte en/of rode portstroop?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
2 reacties
Thank you for sharing a good article about good food and overall your blog is great full of good content. thanks a lot.
Opgeslagen in mijn favorieten! Ik ga het maken! Heerlijk!