Pizza met gorgonzola, gekarameliseerde peer, citroen en artisjok

Pizza met gorgonzola, gekarameliseerde peer, citroen en artisjok

De gorgonzola en peer combinatie is zeker niet nieuw, maar de toevoeging van de gekarameliseerde peer is wel verrassend lekker! Hiervoor heb ik de onweerstaanbare  Portsiropen van Ernesto gebruikt. Ze zijn zowel in zoet als in hartige gerechten een fijne combinatie én smaakmaker. Deze keer heb ik dus een zomer pizza met gorgonzola, gekarameliseerde peer, citroen en artisjok gemaakt. Een combinatie/smaakexplosie dat je écht wilt proeven! Maak het op de BBQ of in je (pizza) oven.

Pizza met gorgonzola 

Blauwe kaas zoals gorgonzola, roquefort of een andere blauwschimmel is al vele jaren favoriet. Samen met mijn goede vriendin Narrelle, wie ook meerdere keren mee is geweest naar Sicilië voor het The Lemon Kitchen Sicilië kookboek heb ik een ritueel dat als we samen koken of een film avondje gepland hebben dat er sowieso blauwe kaas in huis is. Het is pittig, zout, fris, romig en dus waanzinnig lekker, vooral in combinatie met iets zoets, knapperigs en fris. Ik raad je aan om deze pizza met gorgonzola heel snel te maken! Als je geen liefhebber bent van deze kaas kan je het ook vervangen voor bijvoorbeeld geitenkaas of buffelmozzarella.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Een heerlijke zomerse en vegetarische pizza met gorgonzola, gekarameliseerde peer, artisjok & citroen. Een waanzinnige smaak combinatie!
Pizza met gorgonzola, gekarameliseerde peer, citroen en artisjok

Pizza met gorgonzola, gekarameliseerde peer, artisjok & citroen

Gang Hoofdgerecht, lunch, Snack
Keuken Italiaans
Trefwoord artisjok, biologische citroen, gorgonzola, peer, pizza, pizza recept, vegetariche recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 Personen
TOOLS
  • Oven of afsluitbare BBQ
  • pizza schep
  • pizza steen
  • mandoline en/of koksmes
  • Kwastje
INGREDIËNTEN
  • 1 st pizza of flammkuchendeeg (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • 150 g Gorgonzola of een andere blauwe kaas
  • 3 el Ernesto Portstopen wit/en of rood online of in de kaas/kookwinkel
  • 4 st Artisjokken
  • ½ st Biologische citroen
  • 3-4 el Crème fraîche
  • Tuinkers
  • 1 st Xenia peer
  • Semola of bloem (voor op de pizzaschep)
BEREIDING
  • Leg wat semola of bloem op een pizza schep en leg daarop een deel van het pizza of flammkuchen deeg. Smeer het deeg rijkelijk in met créme fraîche.
  • Snijd de peer in dunne plakjes en druppel er wat citroensap overheen om verkleuring te voorkomen. Verdeel de plakjes over de pizza. Leg daarop de gehalveerde artisjokken en brokkel de blauwe kaas over de pizza.
  • Druppel de Ernesto Portstoop over de ingrediënten. Leg de pizza op de pizza steen en bak tot het deeg gaar is en de rand goudbruin (en dus ook lekker krokant) wordt.
  • Haal de pizza van de steen af en serveer op een plank.
  • Verdeel nog wat dungesneden citroenplakjes én tuinkers over de pizza. Tip: gebruik bijvoorbeeld een mandoline.
  • Smakelijk!

Ernesto portstropEN

Een leuk nieuwtje is dat er binnenkort een 3e smaak bij komt! Ik mag nog niet te veel verklappen, maar ik kan je beloven dat het net zo lekker is al deze twee! 

De witte en rode goddelijke portstropen vind je bij meer dan 800 verkooppunten in Nederland. Ze zijn met veel liefde, passie en geduld gemaakt zodat wij er van kunnen genieten. Je kan deze portstropen in en op allerlei gerechten serveren. 


Je kan oneindig variëren met deze portstropen, maak bijvoorbeeld deze pizza met gorgonzola of een heel ander recept. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met deze witte en/of rode portstroop? 

Maak dan bijvoorbeeld eens:

pizza met gorgonzola gekarameliseerde peer, citroen en artisjokken portstroop
Ernesto Portstropen - samenwerking

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek