Heerlijke pasta Norma met gegrilde aubergines en rictotta (vegetarisch). Een gerecht wat oorspronkelijk uit Sicilië komt en met veel liefde wordt gemaakt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, pasta recepten, Siciliaanse recepten
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Servings 4personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Goede sauspan
Handrasp
Grill of grillpan
Ingrediënten
2grote aubergines of 4 kleintjesin dunne plakken in de lengte gesneden
1Grote fles Passatarode tomatensaus
1groot blikje tomatenpuree
2grote knoflook tenenfijn gehakt of met een knoflookpers
1pakspaghettiItaliaans merk
3/4eetlepelsricotta
1biologische citroenrasp en sap
Extra vergine olijfolie
Chiliflakes
Verse basilicumfijn gehakt
Instructies
Verhit wat olie in de pan en voeg de fijngehakte knoflook toe, laat het even pruttelen totdat er verkleuring ontstaat en voeg de Passata, de tomatenpuree en wat citroenrasp toe en roer even goed. Voeg de fijngehakte basilicum toe en laat het geheel even 15 minuten pruttelen op laag vuur. (Wil je echt een Italiaanse saus creëren laat het dan minimaal een uur pruttelen).
Zet de grill aan of de grillpan op het vuur en voeg wat olijfolie toe, als de pan heet genoeg is leg je de aubergine plakken zo neer dat je mooie grill strepen krijgt. Voeg een klein snufje zout toe!
Houdt de aubergines in de gaten en draai ze om als ze mooie grill strepen hebben. Zet vervolgens een pan met water en wat olie op het vuur en voeg de spaghetti toe en kook al dente (beetgaar), of naar je eigen smaak.
Als de saus lekker is ingekookt (niet té ingekookt, dan moet je even een beetje bouillon of water toevoegen). Giet de spaghetti af en voeg bij de saus en roer even goed door elkaar.
OPMAKEN VAN HET BORD
Voor een mooi effect pak je een vork en draai je de pasta er zo om heen dat je het mooi kan opdienen op het bord. Leg hier vervolgens de aubergine plakken overheen (zie foto), schenk wat extra vergine olijfolie overheen en voeg als laatste een wat ricotta toe!