Heerlijke mosselen in pesto roomsaus met citroen. Een smaakvol en simpel Italiaans vis recept waar je ook prima wat al dente pasta bij kan serveren.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, mossel recepten, vis recepten
Totale tijd 25 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Ingrediƫnten
1biologische citroen
300mlChardonnay wijn
2kgverse mossels
4eetlepelspesto
1grote ui
2knoflooktenen
200mlkookroom
Verse kruiden zoals basilicum
Instructies
Als eerste was je de mossels even met water af, nu ze nog dicht zijn kan je het met wat water om het zand te verwijderen.
Snijd vervolgens de knoflook en ui fijn. Zet een bakpan of een wokpan op middelhoog vuur. Voeg hier olie, knoflook, ui en een theelepel citroenzest (rasp) aan toe. Laat alles even rustig aanfruiten (licht bakken)
Blus vervolgens af met de Chardonnay, voeg nu de mosselen toe en laat even sudderen. Voeg daarna de kookroom en pesto toe en roer het geheel.
Breng de saus op smaak met zout en peper en druppel er wat citroen sap overheen. Als laatste voeg je nog wat verse basilicum aan het gerecht toe.
Notities
Serveertip: superlekker met wat knoflookbrood, knapperige frietjes en waar je ook prima wat al dente pasta bij kan serveren.