Een tijd geleden heb ik een heerlijk Citroen spaghetti in pesto roomsaus met mossels recept gemaakt in samenwerking met Pastaficio, een online Italiaanse pasta webshop. Los vind ik mosseltjes ook heerlijk, lekker met wat stokbrood om in de saus te dopen. Dit losse recept wilde ik ook nog graag met jullie delen. Wil je er nou echt een hoofdgerecht van maken, ga dan voor het pasta met mosseltjes recept! Zie hieronder het mosselen in pesto roomsaus met citroen.
Een lekker Italiaans recept. Wist je dat ze in Italië op tafel veel verschillende gerechten neer zetten en dat iedereen dan vrij is om te pakken waar ze zin in hebben?
Serveertip: superlekker met wat knoflookbrood, knapperige frietjes en waar je ook prima wat al dente pasta bij kan serveren.
Ze vallen onder schaal en schelpdieren en zijn gewoon te vinden in onze Noordzee! Natuurlijk kan je ook mosselen uit andere landen halen, maar waarom als wij in ons prachtige land ze ook hebben. Wist je dat we in Nederland zelfs oesters en rivierkreeftjes hebben? Mossels zijn er in allerlei kleuren en maten, het belangrijkste om te weten is als ze tijdens het bereiden niet open gaan, dan kan je ze het beste niet eten.Â
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
4 reacties
Heerlijk! Gek op mosselen hier.
Dat ziet er erg lekker uit. Ik hou er veel van mosselen!
Heerlijk om op deze manier mossels te eten! Mmm echt super smaakvol met die pesto en citroen en makkelijk recept
Die ga ik zeker nog eens maken ???