Mosselen in pesto roomsaus met citroen

Mosselen in pesto roomsaus met citroen

Een tijd geleden heb ik een heerlijk Citroen spaghetti in pesto roomsaus met mossels recept gemaakt in samenwerking met Pastaficio, een online Italiaanse pasta webshop. Los vind ik mosseltjes ook heerlijk, lekker met wat stokbrood om in de saus te dopen. Dit losse recept wilde ik ook nog graag met jullie delen. Wil je er nou echt een hoofdgerecht van maken, ga dan voor het pasta met mosseltjes recept! Zie hieronder het mosselen in pesto roomsaus met citroen.


Een lekker Italiaans recept. Wist je dat ze in Italië op tafel veel verschillende gerechten neer zetten en dat iedereen dan vrij is om te pakken waar ze zin in hebben?


Serveertip: superlekker met wat knoflookbrood, knapperige frietjes en waar je ook prima wat al dente pasta bij kan serveren.

5/5
Mosselen in pesto roomsaus met citroen

Mosselen in pesto roomsaus met citroen

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, mossel recepten, vis recepten
Totale tijd 25 minuten
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen
  • 300 ml Chardonnay wijn
  • 2 kg verse mossels
  • 4 eetlepels pesto
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 200 ml kookroom
  • Verse kruiden zoals basilicum
BEREIDING
  • Als eerste was je de mossels even met water af, nu ze nog dicht zijn kan je het met wat water om het zand te verwijderen.
  • Snijd vervolgens de knoflook en ui fijn. Zet een bakpan of een wokpan op middelhoog vuur. Voeg hier olie, knoflook, ui en een theelepel citroenzest (rasp) aan toe. Laat alles even rustig aanfruiten (licht bakken)
  • Blus vervolgens af met de Chardonnay, voeg nu de mosselen toe en laat even sudderen. Voeg daarna de kookroom en pesto toe en roer het geheel.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en druppel er wat citroen sap overheen. Als laatste voeg je nog wat verse basilicum aan het gerecht toe.

Mosselen, wat zijn dat?

Ze vallen onder schaal en schelpdieren en zijn gewoon te vinden in onze Noordzee! Natuurlijk kan je ook mosselen uit andere landen halen, maar waarom als wij in ons prachtige land ze ook hebben. Wist je dat we in Nederland zelfs oesters en rivierkreeftjes hebben? Mossels zijn er in allerlei kleuren en maten, het belangrijkste om te weten is als ze tijdens het bereiden niet open gaan, dan kan je ze het beste niet eten. 


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Mosselen met citroen

4 reacties

  1. 5 sterren
    Heerlijk om op deze manier mossels te eten! Mmm echt super smaakvol met die pesto en citroen en makkelijk recept
    Die ga ik zeker nog eens maken ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte