Lekkerste kreeft is de Oosterschelde! Kreeft met lamsoren pesto van de Big Green Egg is een echte verwennerij in de lente. Heerlijk met frisse citroen!
Gang Kreeft
Keuken Zeeuws
Trefwoord Kreeft recepten, Oosterschelde kreeft, recepten met citroen
Totale tijd 1 uuruur
Author Jadis Schreuder
Equipment
Big Green Egg of andere kamado / BBQ (oven kan ook)
Verwarm de Big Green Egg voor op 180 graden (als het kan indirect).
Maak de pesto door de lamsoren in een hoge maatbeker te doen, doe hier de walnoten (in kleinere stukjes gebroken), sap & zeste van de citroen, kleine knoflookteen, olijfolie en kruidenzout bij en mix tot je een mooie gladde pesto hebt gekregen. Je kan hiervoor ook een vijzel gebruiken. Breng op smaak met eventueel wat versgemalen peper.
Snijd de kreeft vanuit zijn kop naar achteren door het midden. Bekijk hier tips!
Gebruik een lepeltje of kwastje om het kreeften vlees in te smeren met de zelfgemaakte lamsoren pesto.
Leg de gehalveerde kreeften op de Big Green Egg (op de schaal kant) en prik de Digitale Oven Thermometer er in en zet het alarm op 80 graden. De kreeft is al voorgekookt, maar het blijft een ideale kerntemperatuur om te eten. Leg ook 2 stukken citroen op de BBQ/EGG. Lekker om uit te knijpen later over de kreeft!
Mocht je nou geen voorgekookte kreeft kunnen vinden, dan is deze kerntemperatuur al helemaal essentieel.
Heb je geen bbq/big green egg? Dan kan je het ook in de ovene maken. Verwarm de oven dan voor op 180 graden en prik een digitale oven thermomter er in.