Super lekker recept wat ook nog eens mega gezond is. Groene gazpacho met rivierkreeftjes en groene tabasco is makkelijk om te maken!
Author Jadis Schreuder
Equipment
* Je kunt voor dit recept een blender, keukenmachine of staafmixer gebruiken.
Ingrediƫnten
1/2Komkommer
1avocado
1theelepeltjeazijn
200gramgele cherrytomaten
1limoen
100gramrivierkreeftjes
Peterselie/koriander (kan ook weggelaten worden)
Groene tabasco
Peper & Zout
Instructies
Was de komkommer en halveer deze. Je kunt de zaadlijsten en schil gewoon laten zitten. Snijd in kleinere stukjes, zodat het in de blender past. Voeg een snufje zout toe en blender fijn, tot een mengsel.
Was de cherrytomaten en voeg toe aan het komkommermengsel. Meng vervolgens fijn.
Maak vervolgens de avocado schoon en voeg toe. Verwijder de stengels van de kruiden en voeg toe. Pers de helft van het sap van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Blender de avocado en kruiden fijn in het mengsel. Nu is het tijd om te proeven. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Vervolgens
Verdeel over de borden of glazen. Verdeel de als laatste de rivierkreeftjes, voeg vervolgens een paar druppels groene tabasco toe en serveer met de limoenpartjes.
Notities
* Je kunt voor dit recept een blender, keukenmachine of staafmixer gebruiken.