Gegrilde bloemkool steaks met koriandersaus, tempeh & citroen
Vegetarisch recept voor de feestdagen, lekker met gegrilde bloemkool steaks met koriander dressing & citroen. Makkelijk, gezond en superlekker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord citroen recepten, Italiaanse lunch, spianata romana, avocado toast, toast met avocado, recepten met citroen, gezonde recepten, makkelijke recepten, vega recepten, vegetarisch hoofdgerecht, Vegetarische & vegan, vegetarische recepten met citroen
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis
Equipment
Anti aanbak pan
Handrasp
citruspers
staafmixer of vijzel
Ingrediënten
1stukbloemkool*biologisch
½stukbiologische citroen *essentieel dat ze biologisch zijn
1 cupjee (haver) créme fraîche *haver variant koop ik bij de appie
½bosverse koriander
200gramtempeh *gemarineerd of naturel
2eetlepelssojasaus (zout)
¼stukcitroengras*haal bij de toko of supermarkt
2 theelepelsHerbamare kruidenzout
Instructies
Snijd als eerste de bloemkool in gelijke plakken van ongeveer 1,5-2 centimeter dik. Leg ze dan naast elkaar en strooi er een snuf kruidenzout en peper overheen. Doe wat olie in de pan en leg ze naast elkaar in de anti aanbak pan(nen).
Ze hebben minimaal 10-15 minuten nodig om te bakken, maar ook gaar te worden. Dus zet het vuur niet te hard, anders krijgen ze te snel een verkleuring.
Pak de halve bos verse koriander en doe in een bakje, gebruik een vijzel of een staafmixer om de koriander fijn te krijgen. Doe dit mengsel bij de (haver) crème fraîche en roer even. Breng op smaak met wat Herbamare kruidenzout en peper en doe citroenzeste van 1 citroen erbij.
Als de tempeh nog niet gemarineerd is, doe je de tempeh in een bakje en doe hier de sojasaus bij met 1 eetlepel citroensap. Haal de buitenkant van de citroengras af en snijd de laag eronder in hele kleine stukjes en doe bij de tempeh. Dit geeft net een extra lekkere smaak aan de tempeh.
Verwarm ondertussen de tempeh, dit heeft maar een paar minuten in de pan nodig.
Pak een paar mooie borden en leg hier de bloemkool steaks op, verdeel vervolgens de koriandersaus over de bloemkool heen en serveer de tempeh erbij.
Als laatste strooi je nog wat verse koriander over de bloemkool en gebruik de handrasp of zesteur om nog wat citroenzeste over het gerecht te strooien.