250gverse Terschellinger cranberries*Te koop bij Ekoplaza
1biologische citroenzeste & citroenkrulletjes
1/2 sinaasappel
100GramWitte basterdsuiker
⅓theelepelmespuntje zout
½ glaswitte wijnZoals een Chardonnay*is optioneel en dus ook weg te laten
Instructions
Verwarm eerst de verse cranberries samen met de citroenzeste van 1/2 citroen tot de cranberries open beginnen te knappen.
Haal het pannetje van het vuur en roer even rustig door met een pollepel.
Doe nu 1 eetlepel roomboter bij de cranberries, laat de boter smelten en doe er een scheut (1/2 wijnglas) volle witte wijn zoals een Chardonnay bij en het sap van de halve sinaasappel en doe er de witte basterdsuiker en een snuf zout bij. Roer dit door de saus en zet het vuur laag en laat nog 5 minuten pruttelen.
Roer met een garde stevig door de saus om hem iets smeuïger te maken. Wil je liever een gladdere massa, gebruik dan hiervoor een staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Bewaar tip
Ik heb deze saus al een paar dagen voor de feestdagen gemaakt. Dit bespaart je een hoop tijd tijdens deze drukke dagen en het is makkelijk in te vriezen of in de koelkast te bewaren. Dit komt door de PH waarde (zuurtegraad) dat het langer te bewaren/conserveren is.