als de verse cranberrry's bijna overrijp zijn is het een mooi moment om er cranberry compote van te maken. Lekker met citroenzeste, wijn, kaneel en mandarijn.
Gang zoet
Keuken Italiaans
Trefwoord citroenjam, cranberries, cranberry, jam recept
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Servings 2weckpotten
Equipment
Sauspan
Handrasp
citruspers
Ingrediënten
400gramverse biologische cranberriesEkoplaza
350gramwitte basterdsuiker
3blaadjeslaurier
150 mlwitte wijn
200mlsinaasappelsap
1eetlepelrasp van een sinaasappel
½theelepelkaneel
1theelepelrasp van 1 biologische citroen
Instructies
Zet een sauspan op middelhoog vuur en doe hier de cranberry's in. Schenk de witte wijn erbij en doe de laurierblaadjes en een snuf zout en peper ook in de pan. Roer even.
Pak een sinaasappel en rasp hem eerst. Doe dit bij bij de cranberry's en pers hem nu uit. Rasp ook een citroen en doe bij de saus. Voeg de rest van de ingrediënten toe, roer even zet het vuur iets lager en doe de deksel op de pan voor 15 minuten.
Haal na 15 minuten de deksel er af en roer nogmaals. Laat nu de cranberry compôte inkoken totdat je een gewenste dikte hebt gekregen. Proef de compôte en breng op smaak met zout en peper, eventueel wat citroen.