1stukParmezaan *ga hiervoor naar de kaasboer (zó veel lekkerder!)
½glas witte wijn (Chardonnay is een aanrader)
Instructions
Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes en zet de sauspan op middelhoog vuur. Voeg een scheut bakolie, rasp (zest) van een halve citroen en de knoflookplakjes toe en laat even een paar minuten ‘intrekken’. Als de knoflook een lichtbruine kleur krijgt, zet je het vuur lager en blus je af met een half glas witte wijn.
Nu voeg je de gepelde tomaten uit blik toe en roer je het geheel even. Voeg alvast wat zwarte peper en zout toe, om de saus wat meer op smaak te krijgen. Zet de saus nu minimaal een half uur laag, zodat de smaken mooi samen komen en de tomatensaus vanzelf zoeter wordt. Voeg vlak voor het einde zo’n 10 blaadjes basilicum toe (in stukjes gesneden). De tomaten zijn door het koken uit elkaar gevallen, maar wil je ze nog kleiner, maak ze dan met een pollepel kleiner of – als je een gladde saus wilt) – pureer ‘m dan met je staafmixer, blender of keukenmachine.
Zet ondertussen een pan gevuld met kokend water op en voeg wat zout en olijfolie toe. Voeg de fettuccine toe en kook beetgaar. Let op: de Italianen houden ervan als hun pasta heel erg beetgaar is, wij adviseren de pasta iets langer te koken, maar proef vooral!
Als de pasta klaar is, giet je hem af en voeg je de pasta al dampend toe aan de pomodorisaus. Laat nog even een paar minuten samen in de pan op staan, meng de fettuccine en de saus goed en verdeel er nog wat verse basilicum en je lekkerste olijfolie overheen.Eetsmakelijk!
Notes
Serveertip: lekker met wat vers geraspte parmezaanse kaas en een scheutje basilicumolie of extra vierge olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt)!