Een lekker kip recept van de barbecue. Deze citroen kip op bierblik van de Big Green Egg is binnen 1,5 uur klaar en is verslavend lekker.
Gang Big Green Egg / Barbecue
Keuken Italiaans
Trefwoord BBQ recepten, big green egg recepten, kip recepten
Totale tijd 1 uuruur30 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Barbecue, zoals de Big Green Egg
Digitale Oven Thermometer
Handrasp
staafmixer
Ingrediënten
1biologische of scharrelkip a 1,5 KG
1biologische citroen
handje verse basilicum
handje verse peterselie
olijfolie
zwarte peper en theelepel zout
2tenenknoflook
1blikjeRadler of een ander citroen bier
Instructies
Als eerste haal je de kip uit de koelkast. Pak nu de staafmixer en meng de olijfolie met een snufje zout, citroenrasp (van een hele citroen), verse basilicum en peterselie.
Pak vervolgens de kip en smeer hem helemaal in met de zelfgemaakte kruidenolie, stop vervolgens twee plakjes citroen in de kip met twee hele knoflook tenen.
Zet de BBQ/Big Green Egg aan op ongeveer 180/200 graden en pak een ovenschaal. Maak het bier blik je open en zet daar zet je hele kip op. Zo blijft hij gemakkelijk rechtop staan.
Steek de D.O.T. met de pin in de borst en zet het alarm op 72/73 graden. Sluit vervolgens de BBQ/Big Green Egg en je hoort vanzelf wanneer de kip de juiste temperatuur bereikt heeft.
Als je kip nog niet ‘krokant of bruin’ genoeg is, laat je hem iets langer staan en zorg je ervoor dat de bbq wat warmer wordt. Smakelijk!