Mosselen met gorgonzola, zeekraal, basilicum & citroen
Een heerlijke zomerse maaltijd met mosselen uit Zeeland. Lekker met het romige en pittige van gorgonzola, ziltige an zeekraal en het zoete van de basilicum en frisse van citroen.
Gang Avondmaal, lunch
Keuken Frans, Italiaans
Trefwoord duurzame vis, mossel recepten, mosselen, schaal en schelpdieren
Was de mosselen even onder stromend koud water. Haal de kapotte schelpen eruit en gooi weg.
Zet een diepe pan op middelhoog vuur en doe daar een scheut olijfolie in. Leg de mosselen in de pan en knijp een halve citroen uit. Zet de deksel op de pan een paar minuten totdat ze open gaan staan en blus af met witte wijn. Giet de helft van het kookvocht eruit.
Laat de gorgonzola smelten in de pan en hussel even door elkaar. Zet het vuur uit en roer nog even door. Laat de saus iets indikken.
Snijd de zeekraal zo fijn mogelijk.
Doe de mosselen met de gorgonzolasaus op een grote schaal. Rasp de citroen en strooi over de mosselen samen met de zeekraal. Serveer er wat lekker stokbrood bij omdat niet alleen de mosselen heerlijk zijn, maar ook de gorgonzolasaus.Smakelijk!