Trefwoord gezonde recepten, makkelijke recepten, recepten met citroen, snelle en makkelijke recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Equipment
Mooie schaal
kookpannetje
Bakpan
Ingrediƫnten
1Rookworst of 300 gram spekjes/zoutvlees
500gramaardappel partjes
3eetlepelstomatenpuree
2eetlepelsbruine basterdsuiker/rietsuiker
1eetlepelpiment poederbij de Supermarkt/toko verkrijgbaar
Een pakje zuurkool naturel
1theelepelzwarte peper
2knoflooktenenfijngesneden
1uigesnipperd
Bosje Bladselderij
1Madame Jeanette peperin zijn geheel
2Maggiblokjes of 2 groenteboullion blokjes
Instructies
Snipper eerst de ui en snijd de knoflook fijn, voeg een eetlepel zonnebloemolie in de pan en fruit even aan. Bak de tomatenpuree even mee voor 5 minuten (laat het niet aanbranden).
Vervolgens voeg de aardappeltjes en pimentpoeder toe en roer goed door.
Nu haal je de zuurkool uit de verpakking en spoel af met water en laat even uitlekken. Snijd eventueel nog even door zodat je minder lange slierten krijgt. Voeg de zuurkool toe.
En voeg nu 200 ml water en de Madame Jeanette peper in zijn geheel, bij het mengsel en voeg hier de bouillonblokjes bij. Laat nu voor 30 minuten met de deksel erop, op laag vuur pruttelen.
Zet een kookpannetje op middelhoog vuur en voeg de rookworst in zijn geheel met verpakking toe. Maar zorg daarom ervoor dat het water niet kookt. Verwarm de rookworst 8-10 minuten.
Aangezien smaken verschillen. Proef daarom even de zuurkool, vind je het te zuur? Breng dan op smaak met wat suiker.
Daarna serveer je de zuurkool met de rookworst. Nu scheur je de bladselderij en verdeel dit over de borden. Als laatste breng je nog op smaak met wat zwarte peper.