Verwijder eerst de harde kern en eventueel de gekleurde/bruine bladeren. Spoel daarna de stronk af. Snijd dan de witlof horizontaal door midden zodat je 2 mooie helften krijgt (zoals op de foto).
Zet vervolgens een anti aanbak pan op middelhoog vuur. Snijd daarna het bakpapier in 2 rechthoekige stukken en besmeer ze beiden met de roomboter in. Pak de witlof en vul met de dun gesneden pink lady plakjes. Zie de foto voor een fijn voorbeeld.
Bestrooi de witlof stukken met zout, peper en citroenrasp. Leg het bakpapier met de ingesmeerde boterkant naar boven in de pan en leg hier de witlofstukken met de binnenkant naar de pan op. Leg vervolgens (als een soort deksel) het ingesmeerde bakpapier met de boterkant op de witlof.
Laat ze even 5 a 10 minuten bakken en houdt in de gaten dat ze niet te snel karameliseren. Je hebt trouwens geen suiker nodig voor het karameliseren, omdat de roomboter en de pinklady hiervoor zorgen.
Als de gekarameliseerde witlof eruit zien als op de foto, haal je ze voorzichtig uit de pan en serveer je ze op een mooie schaal.