3eetlepelsgesuikerde/gekonfijte citroente koop in de supermarkt en toko's of zelf maken
4middelgrote eieren
150gramfijne kristalsuiker of witte basterdsuiker
Instructies
Verwarm eerst de oven voor op 175 graden. Splits vervolgens de eieren en voeg de eiwitten los in een kom. Het eigeel heb je niet nodig.
Meng daarna de suiker, kokos, zest van ½ citroen en de gesuikerde citroen door de eiwitten. Voeg nu het mengsel in een steelpan. Verhit dit mengsel al roerend een paar minuten op middelhoog vuur. Let er wel op dat het mengsel niet mag gaan verkleuren.
Schep in totaal 15 hoopjes van het kokosmengsel op bakpapier. Zorg er wel voor dat je minimaal 2 centimeter afstand tussen de hoopjes hebt.
Zet als laatste de kokosmakronen in de oven, ze zijn binnen +/- 20 minuten goudbruin en klaar! Persoonlijk vind ik ze het lekkerst als ze wat bruiner zijn, maar dat is helemaal aan jou.
*kan je geen gesuikerde citroen vinden, doe dan alleen de citroenzeste er in. Ook lekker!