Naast de biologische citroen is bergamot zeker favoriet. De geur en smaak zijn magisch. Heerlijk! Bergamot cakejes met frisse icing zijn makkelijk te maken.
Gang bakken, zoet
Keuken Italiaans
Trefwoord bak recepten, Bakken, citrus, gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, Italiaanse lunch, spianata romana, avocado toast, toast met avocado, recepten met citroen, gezonde recepten, makkelijke recepten, Zoete recepten
Verwarm eerst de oven voor op 175 graden. Haal vervolgens de boter, eieren en melk uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
Mix vervolgens de boter en suiker tot dat ze romig worden. Voeg hier de eieren aan toe en mix dit totdat deze goed zijn opgenomen in het gladde beslag.
Was vervolgens de bergamot met wat water af en voeg nu de rasp van 1 bergamot (bewaar een beetje voor later) aan het beslag toe. Nu kan je het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toevoegen. Voeg nu de melk en de amandelmeel toe. Daarna mix je het geheel tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes of het cupcakeblik en bak de cupcakes in circa 20 minuten gaar. Je kan ze op gering nakijken door een satéprikker er in te prikken en als hij er schoon uit komt betekend dat de cakejes gaar zijn.
Nu de bergamot icing
Pers de bergamot goed uit en verwijder de pitjes. Giet de sap in een steelpannetje en zet het op een laag vuurtje. Voeg de poedersuiker toe en roer het geheel tot het een gladde massa is geworden.
Als de cakejes wat meer zijn afgekoeld kan je (voor extra smaak) met een satéprikker wat gaatjes in de cakes prikken en hier vervolgens de icing overheen gieten. Op deze manier heb je zowel in als op de cakes de icing.
Serveer de cakes op een mooie schaal en strooi er als laatste nog wat poedersuiker en bergamot zest (rasp) overheen.