Een makkelijk en super lekker pasta recept met mossels. Gemaakt met lekkere pasta van Pastaficio. Zie hier citroen pasta met mosselen in Pesto Roomsaus!
Als eerste was je de mosselen even met water af, nu ze nog dicht zijn kan dat vluchtig met wat water om het zand te verwijderen.
Snijd vervolgens de knoflook en ui fijn. Zet een anti aanbak pan of een wokpan op middelhoog vuur. Voeg hier olie, knoflook, ui en een theelepel citroenzest aan toe. Laat even aanfruiten (licht bakken).
Blus vervolgens af met de Chardonnay, voeg nu de mosselen toe en laat even sudderen. Voeg nu de kookroom en pesto toe en roer het geheel.
Breng de saus op smaak met zout en peper en druppel er wat citroen sap overheen. Voeg nu als laatste de doperwtjes toe, deze hebben maar een paar minuten nodig.
Nu ga je (gezouten) water op zetten voor de pasta. Druppel er wat olijfolie in. Kook ze beetgaar en voeg als laatste aan de saus met mosselen toe. Laat een paar minuten intrekken en serveer!Smakelijk!