Als eerste zet je een steelpannetje met water op middelhoog vuur. Pak dan de pompoen, was hem even met water af en snijd de onderkant er vanaf. Dan blijft hij recht staan.
Als het water kookt, voeg je een theelepel zout toe leg je de pompoen in het water en zet je de deksel er op.
Laat ongeveer 10 minuten blancheren/koken.
Verwarm de oven voor op 200 graden (grill stand en anders hete lucht).Pak de ovenschaal en zet in het midden de hele pompoen, smeer helemaal in met de olijfolie, strooi er rasp van een halve citroen over en verdeel er nog een snuf zout en peper overheen.
Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven, kijk na 15 minuten even of hij niet te hoog in de oven staat en misschien te donker wordt. De pompoen is goed als je er makkelijk met een vork in kan prikken.Op deze manier kan je dus de buitenkant van de pompoen ook eten! Als je de pompoen snijd, zie je dat er aan de binnenkant nog de pitten zitten. Deze kan je makkelijk verwijderen met een lepel.
Notities
Op deze manier kan je dus de buitenkant van de pompoen ook eten! Als je de pompoen snijd, zie je dat er aan de binnenkant nog de pitten zitten. Deze kan je makkelijk verwijderen met een lepel.