Hemels voorgerecht! Zalm tartaar met cranberries is een makkelijk recept. Verrassend lekker met de fris-zure cranberries, de vette zalm & frisse citroen.
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord biologische citroen, gerechten met citroen, gerechten met zalm, recepten met citroen, zalm recepten, zalm tartaar
Als je cranberry sap in huis hebt kan je er 1 eetlepel doorheen roeren voor een extra lekkere 'cranberry' smaak.
Serveer er wat stokbrood of zuurdesem brood bij!
Instructies
Snijd de zalm eerst in dunne repen en vervolgens heel fijn, doe dit in een bak.
Pak nu een handje vol cranberries en snijd ook in zo klein mogelijke blokjes. Pak als laatste van de ingrediënten die gesneden moeten worden de appel. Was de appel even met water en laat de schil eraan zitten, snijd vervolgens ook in zo klein mogelijke blokjes en doe bij de rest van de ingrediënten.
Gebruik een zesteur of handrasp om de citroenzeste (schil) er vanaf te halen. Bewaar dit.
Knijp vervolgens wat citroensap over de appel uit, zodat het verkleuring tegen gaat. Doe nu nog de kappertjes (uitgelekt), dunne rode ui ringetjes & 1 eetlepel citroenzeste (schil) erbij.
Roer alle ingrediënten door elkaar, pak een bakje of schaaltje en schep hier de zalm tartaar in. Druk even goed aan, zet de borden klaar en zet voorzichtig het bakje/schaaltje neer en haal ervan af. Als het goed is krijg je nu 4 gelijke zalm tartaartjes.
Druppel er wat extra vergine olijfolie overheen.
Extra zout heb je niet nodig omdat de zalm tartaar met cranberries al hoog op smaak is.