Garen in een sous-vide apparaat is onbetaalbaar lekker! Sous-vide gegaarde wortel, knoflook & citroen maak je makkelijk zelf.
Gang Bijgerecht
Trefwoord sous-vide, vegetarische recepten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
sousvide apparaat *bestel hier!
Ingrediënten
200 - 300gramgeschilde bospeentjes of wortels
1/2biologische citroen
2–3 knoflook tenen
verse oregano of andere Italiaanse kruid
1eetlepelroomboter (gezouten is heel lekker)
snuf zout en peper of kruidenzout!
Instructies
Verwarm de sous-vide apparaat naar 90 graden.
Schil de wortels en halveer zo nodig, ze moeten wel in de zak passen en nog dicht kunnen.
Pak een vacuüm zak en doe daar de wortels, 2-3 hele knoflook tenen, 3 plakjes citroen, verse oregano en 1 eetlepel roomboter in. Strooi er nog een snuf zout en peper of wat kruidenzout overheen.
Zet het seal apparaat klaar en leg de zak zo neer dat je hem makkelijk kan dicht maken én vacuüm kan laten trekken.
Als de juiste temperatuur bereikt is doe je de gevacumeerde zak in het sous-vide apparaat en zet je een timer op 30 minuten.
Haal na 30 minuten de zak eruit. Knijp even in de wortel als het wat kan induwen is de wortel gaar. En knip de bovenkant er af en doe alles wat er in de zak zit op een mooi bord of schaal.Tip: ga gelijk eten anders koelen de wortels af.