1knolselderijin de groente en de groente & fruit Vitatas
12 maiskolven150 g blik of 2 maiskolven
1biologische citroen: sap en zestein de groente en de groente & fruit Vitatas
100mlplantaardige kookroom
1litergroentebouillon
1 ½tlgerookt zeezout
scheut olijfolie
beetje tuinkers of bieslookoptioneel
teper en zoutnaar smaak
Instructies
Snijd eerst de buitenkant van de knolselderij af en vervolgens in blokjes van circa 2 bij 2 cm.
Rooster de knolselderij circa 10 minuten met wat olijfolie, een snufje zout en citroenrasp in een pan met antiaanbaklaag. Pak een soepketel, voeg een scheutje olijfolie toe en de geroosterde knolselderij.
Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook. Laat dit circa 30 minuten doorkoken op laag vuur. Pureer de soep redelijk glad met een staafmixer.
Voeg toe het sap van een halve citroen en de helft van de kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog even staan op laag vuur.
Kook de maiskolven circa 15 minuten. Giet af en laat even uitdampen. Rooster de maiskolven vervolgens in een grillpan. Haal vervolgens de mais van de kolven af.
Serveer de soep, garneer met mais, een snufje gerookt zeezout, een beetje citroenrasp en eventueel een beetje tuinkers of bieslook.