3teentjes zwarte knoflookverkrijgbaar bij de Jumbo, Albert Heijn & EkoPlaza
1eetlepelbiologische citroensap
+/- 100 ml zonnebloemolie of lichte olijfolie
snuf peper en zout
Instructies
Was eerst de spruitjes even met water af. Snijd vervolgens de onderkant van de spruitjes eraf (het harde gedeelte) en haal eventueel de donkere blaadjes weg. Zet een pan met water op en voeg de spruitjes toe als het water borrelt. Kook ongeveer 8 minuten even en laat ze even uitdampen.
Zet vervolgens een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier wat extra vergine olijfolie aan toe en rooster de spruitjes rondom totdat ze een iets bruinere kleur hebben gekregen en wat krokanter zijn geworden. Voeg wat chili flakes aan het einde toe. Je kan ze ook in de oven roosteren voor 35 minuten.
Maak nu de zwarte knoflook dip. Voeg in een kom het gehele ei toe en mix alvast even los van elkaar. Voeg nu peper& zout (naar smaak), citroensap toe en mix ook nog even rustig. Nu kan je druppelsgewijs de olie toe voegen en mix het geheel totdat je een gladde saus krijgt. De dikte is vergelijkbaar met mayonaise.
Serveer de spruitjes op een mooie schaal en rasp hier als laatste nog wat citroenrasp overheen.