Spaghetti met Hollandse garnaaltjes, citroensaus & doperwten
Erg lekker, makkelijk en gezond recept voor het hele gezin. Spaghetti met Hollandse garnaaltjes, citroensaus en doperwten heeft alles voor een lekkere. maaltijd.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord citroen gerechten, Hollandse Garnaaltjes, Italiaanse recepten, pasta recepten, spaghetti
Snijd als eerste de sjalotjes en knoflook fijn, pak een sauspan en doe dit in de pan. Doe wat olijfolie in de pan en doe er wat verse tijm en citroenschil (1/4 citroen) bij. Zet de sauspan op middelhoog vuur en smoor de sjalotjes, knoflook, citroenschil en tijm een paar minuten. Doe er een snuf zout en peper bij.
Blus nu de ingrediƫnten af met witte wijn. Roer even en laat 15 minuten inkoken, totdat je een klein laagje overhoudt (het is nu gereduceerd en bomvol van smaak)
Doe de roomboter en kookroom erbij en zet het vuur lager.
Doe als laatste de diepvries doperwten in de sauspan en laat paar minuten gaar worden, op deze manier blijven de vitamines er in en krijgen ze een prachtige groene kleur.
Kook nu de pasta al dente in gezouten water. Let op: als je de pasta afgiet bewaar 2 eetlepels kookvocht en doe dit bij de citroensaus. Roer even en serveer in een diep bord, strooi als laatste nog wat citroenzeste over deze spaghetti.