Heerllijke vegetarische spelt pasta met pompoen. Makkelijk recept wat gemaakt is met de beste Italiaanse producten en wat lekker is voor jong en oud.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, pasta recepten, pompoen gerechten, vegetarische recepten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
oven
Handrasp
kookpannetje
Ingrediënten
1fles pompoen (ongeveer 800 tot 1000 gram)
verse salie
1zak spelt pasta (bestel de lekkerste pasta’s bij Pastaficio!)
3eetlepelsextra vergine olijfolie
150gramgorgonzola
theelepelpeper en zout
1biologische citroen
Instructies
Snijd de pompoen (met schil) in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden (grill stand). Snijd het kontje van de citroen af en leg dit bij de pompoen stukjes. Strooi er ongeveer 2 eetlepels extra vergine olijfolie overheen, hussel even en voeg zest van een halve citroen toe bij de pompoen en zet 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spelt pasta beetgaar (ze garen nog in de saus later na). Voeg hier wel een theelepel zout aan toe, dan krijgt de pasta een veel lekkerdere smaak.
Als de pasta beetgaar is, giet je hem af en bewaar ongeveer 3 eetlepels kookvocht in deze pan. Zet weer op het vuur en voeg doe hier de gorgonzola bij. Roer even, voeg dan nog 3 eetlepels sojaroom of normale room toe en laat de kaas goed smelten. Voeg nu sap van een halve citroen toe.
Als de pompoen stukjes lekker gegrild zijn, haal je ze eruit en doe ze samen met wat geplukte salie (naar smaak) bij de pasta en roer even.Serveer gelijk!Smakelijk.