Spelt pasta met pompoen & gorgonzola

Spelt pasta met pompoen & gorgonzola

De komende tijd ga ik met allerlei spelt pasta’s van Pastaficio aan de slag. Onlangs heb ik het spelt spaghetti met tomaat, sardines, citroen en veel knoflook recept gedeeld en deze keer spelt pasta met fles pompoen, romige gorgonzola en citroen. Wat een geweldige smaak combinatie is dit! Tijdens het uitwerken van dit recept krijg ik er gewoon weer trek in. Zie hieronder het Spelt pasta met pompoen & gorgonzola recept.


Pastaficio

De lekkerste Italiaanse pasta’s bestel je heel makkelijk online bij Pastaficio. Een jong bedrijf dat ook staat voor kwaliteit en waar je al voor een paar euro de allerlekkerste pasta’s kan bestellen. Maar ook goede olijfolie en bijvoorbeeld truffel pasta’s en tapenade’s. Alles is met zorg in Italië uitgezocht en nu dus ook te bestellen! Klik hier voor meer pasta inspiratie.


Op zoek naar nog meer spelt pasta recepten?
Maak dan eens spaghetti Siracusana!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Spelt pasta met pompoen & gorgonzola

Spelt pasta met pompoen & gorgonzola

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, pasta recepten, pompoen gerechten, vegetarische recepten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • oven
  • Handrasp
  • kookpannetje
INGREDIËNTEN
  • 1 fles pompoen (ongeveer 800 tot 1000 gram)
  • verse salie
  • 1 zak spelt pasta (bestel de lekkerste pasta’s bij Pastaficio!)
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 150 gram gorgonzola
  • theelepel peper en zout
  • 1 biologische citroen
BEREIDING
  • Snijd de pompoen (met schil) in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden (grill stand). Snijd het kontje van de citroen af en leg dit bij de pompoen stukjes. Strooi er ongeveer 2 eetlepels extra vergine olijfolie overheen, hussel even en voeg zest van een halve citroen toe bij de pompoen en zet 20 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de spelt pasta beetgaar (ze garen nog in de saus later na). Voeg hier wel een theelepel zout aan toe, dan krijgt de pasta een veel lekkerdere smaak.
  • Als de pasta beetgaar is, giet je hem af en bewaar ongeveer 3 eetlepels kookvocht in deze pan. Zet weer op het vuur en voeg doe hier de gorgonzola bij. Roer even, voeg dan nog 3 eetlepels sojaroom of normale room toe en laat de kaas goed smelten. Voeg nu sap van een halve citroen toe.
  • Als de pompoen stukjes lekker gegrild zijn, haal je ze eruit en doe ze samen met wat geplukte salie (naar smaak) bij de pasta en roer even.
    Serveer gelijk!
    Smakelijk.

Spelt pasta is dat gezonder?

De reden dat spelt pasta’s steeds populairer worden is dat het inderdaad wat gezonder en volgends velen zelfs lekkerder is dan gewone pasta (wat overigens ook fantastisch lekker kan zijn). Leuk om te weten is dat in deze spelt pasta verpakking 400 gram fusilli van het merk Columbro zit. Wat genoeg moet zijn voor 4 personen.

Wist je dat fusilli erg geliefd zijn bij kinderen? En deze pasta hecht zich ook nog eens goed aan pastasauzen omdat het met een ruwe pasta maker gemaakt is en gemaakt van spelt tarwe.


#maandelijkse samenwerking met Pastaficio

Pastaficio pasta met gorgonzola

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte