Haal als eerste de côte de boeuf uit de verpakking, dek het daarna af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen voor ongeveer 25 minuten. Dep het vlees droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper of lemon pepper.
Pak een knoflook teen en snijd het doormidden. Wrijf over 1 kant van de côte de boeuf voor een sublieme smaak. Let op: nog geen zout toevoegen.
Verwarm de Big Green Egg of een andere Barbecue naar 200 graden. Leg het gietijzeren rooster (als je die hebt) erboven op.
Als je BBQ een juiste temperatuur gekregen heeft leg je de côte de boeuf (als je die hebt) op het (gietijzeren) rooster.
Na 3 minuten draai het stuk om en prik dan de Digitale oven thermometer in het stuk vlees en zet het alarm op 50 graden. De ideale kerntemperatuur hiervan is 56-59, maar het gaart altijd nog even door.
Maak ondertussen de pesto!
Laat even 5 minuten rusten op een plank, snijd dan in gelijke plakken en serveer met de pesto!