Mais van de Big Green Egg met citroenboter & bieslook
Weer een lekker vegetarisch BBQ recept! Je kan het bij van alles serveren! Mais van de Big Green Egg citroenboter & bieslook staat binnen half uur op tafel.
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord BBQ recepten, big green egg recepten, vegetarische recepten
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
Barbecue
Handrasp
kookpannetje
4 saté prikkertjes (wat stevigere)
Ingrediënten
4mais (ongekookt *te vinden bij de groenteboer of op de markt)
1biologische citroen
verse bieslook *eventueel wat verse basilicum
50gramgezouten roomboter
Instructies
Verwarm de de Big Green Egg alvast voor tot het de temperatuur van circa 180 - 200 graden heeft bereikt en gebruik de grill plaat.
Als eerste is het belangrijk om van de maïs de bladeren en draden af te halen, snijd de onderkant er ook vanaf. Leg de satéprikkers in een laagje water, zodat ze niet door branden op de Big Green Egg.
Zet vervolgens een kookpannetje op het vuur met een laag water en breng op smaak met wat zout. Kook de verse mais tot ze gaar zijn en laat daarna even afkoelen.
Prik nu de (natte) satéprikkers erin, zodat je de mais met je hand makkelijk kan vasthouden.
Meng de gezouten roomboter met 1 eetlepel citroenzest, fijngehakte bieslook, gemalen peper en een paar druppeltjes citroensap. Basililcum in huis? Hak dan ook een paar blaadjes fijn en voeg toe aan de boter. Meng het geheel goed en smeer vervolgens de mais met de citroen boter in.
Leg ze voor een paar minuten op de Big Green Egg en draai ze na een paar minuten om. Zodat de maïs een lekkere rooksmaak krijgt.
Serveertip: laat nog wat extra citroenboter over de mais smelten.