Maaltijdsalade met geitenkaas, rood fruit & citroen
Een lekkere, gezonde & makkelijk te maken maaltijdsalade met geitenkaas, rood fruit & citroen. Staat binnen 15 minuten op tafel. Lekker voor het hele gezin.
Gang Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord gerechten met citroen, gezonde gerechten, maaltijdsalade, recepten met citroen, salade met citroen, salade met geitenkaas
Totale tijd 15 minutenminuten
Servings 1persoon
Author Jadis Schreuder
Equipment
mandoline of kaasschaaf
Handrasp of zesteur
Ingredients
3snack (middelmaat) komkommers
geitenkaas of bijvoorbeeld La Tur kaas *te vinden bij de kaasboer of groothandel
1biologische citroen
klein bakje met bramen
5verse en rijpe aardbeien
1rijpe avocado
1stokbrood *zuurdesem is het lekkerste
2eetlepelsextra vergine olijfolie
snuf peper en zout
Eventueel toevoegen: verse kruiden zoals basilicum en/of bieslook
Instructions
Als eerste begin je met de snack komkommer. Gebruik een mandoline of kaasschaaf om langwerpige plakken van de komkommer af te schaven. Dit eet heel erg lekker en is ook nog eens mooi!
Rasp nu alle zeste van de citroen af met een zesteur of een handrasp. Bewaar dit.
Snijd nu de citroen af aan de boven en onderkant, en snijd dan de schil eraf, zoals je een sinaasappel kan schillen. Je snijd nu de partjes vruchtvlees eruit en doe dit bij de salade (zie op de foto de citroen partjes liggen). Wat je overhoud daar zit nog sap in. Dit gebruik je voor de dressing.
Schaaf vervolgens ook de avocado in dunne plakken, meng dit samen met de komkommer slierten in een bak. Doe hier de hele bramen en gehalveerde aardbeien bij. Snijd of pluk de geitenkaas/La Tur kaas in grove stukken.
Maak een dressing van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt), doe daar citroenzeste van 1 citroen bij en breng op smaak met zout en peper. Even roeren en druppel het over de rest van de ingrediënten.
Pak als laatste 2 mooi diepe salade borden en verdeel daar de salade in. Druppel nog wat extra vergine olijfolie over de salade en chiiflakes hoeveelheid naar smaak.