Een gezond, super lekkere en kleurrijke maaltijd soep. Kippensoep met citroen en orzo staat binnen het uur op tafel en is geschikt voor het hele gezin.
Gang Soep
Keuken Italiaans
Trefwoord soep gerechten
Totale tijd 35 minutenminuten
Servings 4personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
citrus pers
Handrasp en/of zesteur
gietijzeren pan of soeppan
Ingrediënten
2kipfilets (beter leven of van de poelier)
100gramorzo
3wortels of winterpeentjes
4sjalotten
2knoflooktenen
2eetlepelsolijfolie
1eetlepelroomboter
1bio citroen
200gramcherrytomaten
theelepelkorianderzaad
3takjes verse tijm of citroen tijm
1glas witte wijn
theelepelversgemalen zwarte peper
2theelepelsHerbamare Kruidenzout
1,5litergroente bouillon
Instructies
hak de knoflook fijn, snijd de sjalotjes in ringetjes en rasp de hele citroen. Zet de gietijzeren of soeppan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie en klontje roomboter aan toe.
Laat even smelten en doe dan de knoflook, sjalotjes, citroenzest er bij. Laat een paar minuten smoren en doe dan de kip in de pan er bij. Snijd de wortel in plakjes en doe dit ook in de pan.
Na een paar minuten blus je het geheel af met de witte wijn. Schenk vervolgens de groente bouillon erbij en laat je een half uur koken. Totdat de kip gaar is en je het met 2 vorken uit elkaar kan trekken.
Voeg nu ook de cherrytomaatjes en de orzo aan de soep toe en laat nog 15 minuten op laag vuur sudderen. De soep wordt wat dikker doordat de orzo zich volzuigt met de bouillon. Vind je de soep te dik!? Voeg dan nog een klein beetje groentebouillon toe.