150gram(gerookte) zalm *mijn voorkeur gaat uit naar verse
125mlcreme fraiche
verse dille
olijfolie (extra vergine)
Tip: een scheutje witte wijn is er erg lekker bij!
Instructions
Zet als eerste de wok op middelhoog vuur, snijd de rode ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Bak samen met citroenzeste van 1/2 citroen glazig in een paar minuten. Zet het vuur nu iets lager.
Snijd nu de zalm in dunne plakken en houd nog even apart.
Pak vervolgens een klein bakpannetje en doe daar een klein laagje water in. Zet de pan op middelhoog vuur en als het water kookt doe je de gnocchi erbij. Het water verdampt in een paar minuten en de gnocchi is dan ook gaar. Doe wat olijfolie in de pan en bak de gnocchi nu in een paar minuten goudbruin.
Snijd de boon open en haal daar alle erwtjes uit. Doe deze bij de knoflook en rode ui en citroen, zet het vuur iets hoger en doe nu ook de spinazie erbij. Als je ook gek bent van koken met wijn, kan ik je aanraden om een klein scheutje wijn erbij te doen.
Als de spinazie geslonken is mag je ook de gebakken gnocchi en de crème fraîche erbij doen. Verdeel er wat citroensap overheen. Even kort wokken en serveer in diepe borden.
Verdeel nu als laatste de zalm over je gerecht en serveer er en schijfje citroen bij.Smakkelijk!