verse kruiden zoals kervel, bieslook, basilicum en/of tuinkers
snuf salt flakes
Instructions
Rooster als eerste het zuurdesem brood of als het net afgebakken is snijd ze dan in twee lekkere dikke plakken.
Zet een steelpannetje (het liefste een kookpan met een deksel) op middelhoog vuur. Vul de pan met ongeveer 2 a 3 vingers water. Als het water kookt leg je de 2 medium grote eieren erin, doe de deksel er op en zet de timer op 7 minuten. Op deze manier gebruik je de 'stoom' techniek waardoor het eiwit sneller stolt en het eigeel wat zachter blijft. Liever ook het eigeel wat harder? Zet dan de timer op 8 minuten.
Maak vervolgens het avocado spread recept en smeer de zuurdesem toast rijkelijk er mee in. Als de eieren klaar zijn pel je ze en leg je ze in hun geheel op de met avocado spread ingesmeerde toast. Snijd net voor het serveren een klein sneetje in het ei en strooi er nog wat salt flakes en citroenzeste (schil) overheen.
Voor de liefhebber wat verse cress of andere kruiden.