Leg 1 bakpapiertje op het aanrecht en leg daarop de drie vellen bladerdeeg (zonder bakpapier ertussen) recht op elkaar. Pak een rond bord of een ronde plank en zorg dat deze precies tussen de randen van het bladerdeeg past. Duw niet aan. Snijd met een mesje de ronde vorm uit en bewaar de rest van het deeg.
Smeer op de onderste laag 1/2 van de Bertolli Pesto Rosso, strooi daarover de Parmezaanse kaas naar smaak en 1/2 van de citroenrasp. Verdeel er wat oregano over.
Herhaal dit op de tweede laag en leg daar de derde laag bladerdeeg bovenop.
Zet een schaaltje van ongeveer 8-10 centimeter in het midden van het bladerdeeg en snijd met een scherp mes alle drie de lagen in tot aan de rand van het het schaaltje. Eerst snijd je de kwarten in, daarna snijd je die weer halverwege in, en daarna snijd je die weer halverwege in: totdat je een 16 ingesneden stukken hebt.
Pak in je handen twee stukken naast elkaar vast en draai ze voorzichtig twee keer naar binnen, naar elkaar toe (als twee gedraaide kaasstengels). De onderkant van beide stukken knijp je aan elkaar vast.
Meng het eigeel door elkaar en bestrijk het deeg aan de bovenkant van de krans rijkelijk met het eigeel.
Leg de kerstkrans op een bakpapiertje op een rooster en zet in de oven. Je kunt eventueel met uitsteekvormpjes wat extra bladerdeegfiguurtjes maken van het deeg dat je over hebt, zet deze ook in de oven.
Haal het na ongeveer 25-30 minuten uit de oven (als het bladerdeeg mooi goudbruin is) en serveer warm.Strooi naar smaak nog wat kaasrasp en (subtiel) verse kruiden over de kerstkrans.Smakelijk!