1elMosterdzaadjes (uit de pot gevist van de augurken)
2stKesbeke augurken (of de blokjes)
snufZout en peper
Avocado creme
½stBiologische citroen
1stRijpe avocado
snufZout
Verse kruiden zoals basilicum, bieslook of kervel
Optioneel toastjes, stokbrood of andere krokante
Instructies
Bak de op middelhoog vuur pijnboompitten totdat ze goudgeel worden
Avocado creme
Meng de avocado met een snuf zout, peper een sap van een halve citroen in een staafmixer of vijzel totdat het een zachte boterachtige creme wordt.
Carpaccio tapenade
Hak het dungesneden carpaccio vlees in zo fijn mogelijke blokjes en herhaal dit. Rasp de Parmezaan, meng het vlees met de kappertjes, pijnboompitten, scheut van je lekkerste olijfolie en de helft van de in blokjes gesneden augurkjes en breng op smaak met zout en peper.
Smeer de toastjes of crostini rijkelijk in met de avocado creme en verdeel hierop de carpaccio tapenade met mosterdzaadjes (gevist uit de augurken pot) met wat augurkblokjes en verse kruiden. Strooi er wat zoutvlokken en peper over.