4eetlepelsverse cranberry's van Terschellinger Cranberry'ste koop bij o.a. Ekoplaza bij jou in de buurt.
2eetlepelscranberry compote
2eetlepelskaneel
1biologische citroen
+/- 8 walnoten
2eetlepelsroomboter
4eetlepelsgecondenseerde melk
Instructies
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden hete lucht
Haal het bladerdeeg alvast uit de koeling en laat op kamer temperatuur komen, voordat je hem uitrolt.
Zet alle ingrediënten klaar en rol nu het bladerdeeg uit (laat het bakpapier er onder zitten dan plakt het niet vast aan je keuken).
Smelt de roomboter en doe hier citroenzeste van een halve citroen bij en de kaneel. Smeer hier het bladerdeeg rijkelijk mee in en smeer daarna de cranberry compote eroverheen. Hak de walnoten fijn of gebruik hier een vijzel voor en verdeel over de rest. Strooi als laatste de cranberries over het bladerdeeg.
Rol het in de lengte op en snijd vervolgens in gelijke plakken van 2 centimeter dikte. Leg ze op het bakpapier op hun kant (zoals op de foto).
Zet ze met ruimte van minimaal 2 centimeter er tussen in de oven en haal ze er na ongeveer 9-12 minuten uit. Afhankelijk van je oven kan het iets langer of korter duren. Zorg ervoor dat je, je zintuigen gebruikt. Dan komt het vast goed!
Laat ze een paar minuten afkoelen en zegt een mooie schaal klaar. Leg ze naast elkaar en schenk nog wat gecondenseerde melk over de cinnamon rolls. Pak de handrasp of zesteur om als laatste nog wat citroenkrulletjes erover te versieren.