Een heerlijk en mals BBQ/EGG recept! Malse rosbief met citroen van de Big Green Egg is echt een aanrader als je van mooi gegaard vlees houdt.
Gang vlees
Keuken Italiaans
Totale tijd 45 minutenminuten
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
BBQ
Convector
Digitale Oven Thermometer Thermapen Nederland
Ingrediënten
+- 1 kgRosbief (bijvoorbeeld uit Uruguay) *Vraag ernaar bij je slager
Citroen rub * Je kan er ook voor kiezen de slager de rosbief te laten kruiden.ze hieronder
Citroen rub ingrediënten
2stbiologische citroenengeraspt
1eetlepelsolijfolie
1theelepelwitte of bruine basterd suiker
1theelepelHerbamare kruidenzout
1theelepelgerookte paprikapoeder
1theelepelzoete paprikapoeder (normaal)
1/2theelepelzwarte peper
1sttakje verse rozemarijn (heel fijn gehakt)
Instructies
Haal het vlees uit de verpakking en laat even luchten.
Maak nu de lekkere citroen rub. Hak de rozemarijn zo klein mogelijk, doe dit in een bakje en voeg hier de rest van de rub ingrediënten aan toe. Gebruik een handrasp voor de citroen zeste (rasp). Bewaar een klein beetje citroen rasp om na het bakken over de rosbief te verdelen.
Schenk de olijfolie erbij en roer goed, zodat alles gemengd is. Leg nu het vlees op een plank en smeer rijkelijk in met de marinade. Laat minimaal een paar uur marineren.
BBQ/EGG aan!
Verwarm de BBQ/EGG tot 100/110 graden. Zet de convector er tussen (een soort oven methode). Je gaat nu het vlees vooral vanbinnen verwarmen tot een kern temperatuur van +/- 40 graden. Gebruik hiervoor de digitale oven thermometer. Het alarm zal af gaan bij deze temperatuur.
Is de +/- 45 graden bereikt? Haal dan de convector van de BBQ/EGG en leg nu alleen het rooster of het gietijzeren rooster er op. Laat even het vlees rusten.
Zet nu de BBQ open zodat er meer zuurstof bij kan en verwarm tot +- 250 graden. Nu ga je het vlees nog even roosteren, waardoor je een mooi bruin korstje krijgt en die bijzonder lekkere smaak. Vooral de vetkant wordt ‘crispy’ gegrild.
Bij een kern temperatuur rond de 53-59 graden is het vlees perfect gegaard. Op de foto is het vlees 57 graden, en door de dikte kan het per stuk een beetje verschillen.