+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Bij de naam Dinner in the sky denk je al gauw dat je ergens hoog in een gebouw dineert, maar dan heb je het mis! Ziezuid Dinner in the sky was dit jaar in Rotterdam naast Ahoy. We waren dolgelukkig toen we de uitnodiging kregen! Beide houden we wel van wat spanning en sensatie en dit is zeker niet voor watjes. Tijdens het evenement was het erg fris. Je hangt ongeveer 50 meter hoog gebundeld aan een hijskraan in de lucht. Het was aan het vriezen en daarom was warm aankleden een aanrader! Wegens drukte was er helaas nog maar 1 plekje vrij en ik (Jadis) had geluk. Wat een geweldige ervaring! Een culinair 3-gangenmenu met wijn en een waanzinnig uitzicht over Rotterdam Zuid.

Naar Ziezuid Dinner in the sky

Anouk ging wel gezellig mee om mij uit te zwaaien. We werden ontvangen met een drankje en amuse, en gingen snel bij de warmte lampen staan om nog even op te warmen. Na een half uurtje kwam de een-na laatste sessie omlaag en kon de laatste sessie beginnen. In de vorige sessie was zelfs een huwelijksaanzoek geweest! Rond half 6 gingen we de lucht in. We kregen allemaal een paar riemen om en zaten in een soort racestoel die rond kon draaien. Veilig genoeg! Met Gijsbregt Brouwer was het gezellig, hij is de mede-oprichter van De Buik van Rotterdam en heeft het diner aan elkaar gekletst. Verder waren er 3 chefkoks uit Rotterdam aanwezig die allemaal 1 culinaire gang verzorgden. Het was even spannend om omhoog te gaan maar eenmaal op de 50 meter aangekomen, kon het spektakel beginnen!

Waar komt dit concept vandaan?

Dinner in the sky is een wereldwijd concept wat al jaren bestaat en al op verschillende plekken in de wereld heeft plaats gevonden. Vaak op een open plek waar je goed uitzicht hebt op een mooie stad. Rome, Parijs en Brussel gingen Rotterdam al voor. Wegens succes komt het concept in 2017 weer terug in Brussel. De oprichters van dit concept willen een unieke ervaring delen op grote hoogte gecombineerd met culinaire gerechten, van top chefkoks.

Wat stond er op het menu?

Het zag er zó feestelijk uit met de gedekte tafel en alle lichtjes van Rotterdam Zuid. Als voorgerecht kregen we een stukje zalm met sinaasappel en truffel aardappelpuree van het restaurant Obba. Chefkok Maaike Dogan is een sprankelende chefkok die deze avond het lekkerste gerecht heeft geserveerd! Het hoofdgerecht was mals vlees met zacht eigeel van het restaurant Las Palmas. Het nagerecht was van chefkok Merijn Sips, een smaakexplosie met chocolade, citrus, olijfolie en truffel. Ik heb echt bijzonder lekker gegeten en kan deze ervaring van mijn bucketlist afstrepen. In dit filmpje zie je een samenvatting van de middag sessie.

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je geen hoogtevrees?
In Juni 2017 is Dinner in the sky in Brussel, meld je snel aan want deze culinaire en spannende ervaring wil je niet missen! Wij wensen je alvast veel plezier.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This