Zelf appeltaart maken met limoen

Zelf appeltaart maken met limoen

Een lekker appeltaartje gaat er bij mij altijd wel in! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zo gek ben op krenten of rozijnen in de appeltaart, dus die heb ik lekker weggelaten! Ik vind het heerijk als de appeltjes zoet en fris zijn en daarom heb ik ervoor gekozen om citroen en limoen te gebruiken. Het geeft de taart een verfrissend en verrassende twist! Zelf appeltaart maken met limoen is niet moeilijk maar vooral heel lekker!

Bereidingstijd: 2 uur
Ingrediënten: (4-6 personen)

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingwijze appeltaart met limoen

  1. Splits het ei en rasp de gele schil van de gehele citroen en limoen. Doe het amandelmeel, 100 g suiker en het zout in een kom. Snijd met de boter erdoor totdat een kruimelig zacht deeg ontstaat. Voeg het eiwit en citroenen limoenrasp toe. Kneed met koele handen snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg voor ongeveer 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met boter of met olie. Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol ⅔ van het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Hiermee ga je zelf de bodem en dan de randen van de vorm bekleden. Steek er eerst met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm. Bekleed de randen met het restant van het uitgerolde deeg.
  3. Schil vervolgens de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom. Meng de kaneel en de rest van de suiker (50 gram) door de appel. Meng de helft van het eigeel met wat limoensap en verdeel over de bodem. Schep de appels en besprenkel met wat limoensap.
  4. Rol vervolgens het achtergehouden deeg uit tot een vierkante lap. Snijd in repen van ongeveer 2 cm breed en leg in een ruit of andere creatieve patroon op de vulling. Bestrijk met de rest van het eigeel. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.
  5. Laat als laatste afkoelen in de vorm.

Serveertip: lekker met wat lobbige opgeklopte slagroom of een bolletje ijs (voor de snoeperts onder ons) !
Ben je gek op taart met limoen? Probeer dan eens Pecantaart met limoen!

25 reacties

  1. ik ben echt een fan van jullie recepten, maar amandelmeel, dat is zo vreselijk duur!
    Ik hou ook niet van krenten en rozijnen in mijn appeltaart, maar wat denken jullie van walnoten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte