⊇Een lekker appeltaartje gaat er bij mij altijd wel in! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zo gek ben op krenten of rozijnen in de appeltaart, dus die heb ik lekker weggelaten! Ik vind het heerijk als de appeltjes zoet en fris zijn en daarom heb ik ervoor gekozen om citroen en limoen te gebruiken. Het geeft de taart een verfrissend en verrassende twist! Zelf appeltaart maken met limoen is niet moeilijk maar vooral heel lekker!

Bereidingstijd: 2 uur
Ingrediënten: (4-6 personen)

Benodigdheden

Handrasp
Taartvorm
Oven

Bereidingwijze

  1. Splits het ei en rasp de gele schil van de gehele citroen en limoen. Doe het amandelmeel, 100 g suiker en het zout in een kom. Snijd met de boter erdoor totdat een kruimelig zacht deeg ontstaat. Voeg het eiwit en citroenen limoenrasp toe. Kneed met koele handen snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg voor ongeveer 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met boter of met olie. Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol ⅔ van het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Hiermee ga je zelf de bodem en dan de randen van de vorm bekleden. Steek er eerst met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm. Bekleed de randen met het restant van het uitgerolde deeg.
  3. Schil vervolgens de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom. Meng de kaneel en de rest van de suiker (50 gram) door de appel. Meng de helft van het eigeel met wat limoensap en verdeel over de bodem. Schep de appels en besprenkel met wat limoensap.
  4. Rol vervolgens het achtergehouden deeg uit tot een vierkante lap. Snijd in repen van ongeveer 2 cm breed en leg in een ruit of andere creatieve patroon op de vulling. Bestrijk met de rest van het eigeel. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.
  5. Laat als laatste afkoelen in de vorm.

Serveertip: lekker met wat lobbige opgeklopte slagroom of een bolletje ijs (voor de snoeperts onder ons) !

Ben je gek op taart met limoen? Probeer dan eens Pecantaart met limoen!

Print Friendly, PDF & Email
on 12 maart 2018

Ben niet zo’n “bakker”, maar dit klinkt zelfs voor mij goed te doen. Lijkt me ook lekker fris van smaak!

on 12 maart 2018

Oh die ga ik zeker uitproberen, lijkt me heerlijk. Ik houd erg van appeltaart en ben ook niet van rozijnen of krenten. Deze combi lijkt me super!

on 12 maart 2018

Lekker! Deze ga ik zeker eens proberen.

on 12 maart 2018

ohh dat klinkt lekker! Apart en fris lijkt mij dat

on 12 maart 2018

Nog nooit aan gedacht om dit met limoen te maken! Ik vind het thema van deze blog trouwens echt origineel. 🙂

on 12 maart 2018

Oh eindelijk iemand die ook krenten en dergelijke niet lekker vind in een appeltaart. Ik vind dat ook zo vies!

on 12 maart 2018

Dit klinkt wel erg lekker fris zo met die limoen erbij! Misschien moet ik het gewoon eens proberen, dat wordt dan wel de allereerste appeltaart die ik bak haha…

on 12 maart 2018

Ik eet graag appeltaart. Ben wel benieuwd of de limoen erg doorsmaakt

on 12 maart 2018

Ziet er heerlijk uit! Ik ben benieuwd of ze ook zo heerlijk zijn!

on 12 maart 2018

Mmm… dat klinkt heerlijk! Vooral met een bolletje ijs! 😀

on 12 maart 2018

Ik ben gek op appeltaart! ziet er heerlijk uit 🙂

on 12 maart 2018

Oh wauw wat een leuke twist die limoen!

on 12 maart 2018

Appeltaart is een van de enige taarten die ik lekker vind, ik ben wel benieuwd naar de combi met limoen.

on 12 maart 2018

Jammie, klinkt echt super lekker. Ik laat dan wel de kaneel achterwege, want daar ben ik lichtelijk allergisch voor

on 12 maart 2018

Klinkt lekker! Ik eet momenteel alles wat zoet en fris is haha. Perfecte combinatie dus !

on 13 maart 2018

Ziet er super lekker uit. Een receptje om uit te proberen!

on 13 maart 2018

Ah dit lijkt mij echt super lekker! Xx

on 13 maart 2018

ik ben echt een fan van jullie recepten, maar amandelmeel, dat is zo vreselijk duur!
Ik hou ook niet van krenten en rozijnen in mijn appeltaart, maar wat denken jullie van walnoten?

on 13 maart 2018

Oh lijkt me heerlijk met walnoten of met pecannoten!

on 18 maart 2018

Hoi Felice, bedankt voor je reactie! Ja walnoten lijkt me ook fantastisch!

on 13 maart 2018

Lekker hoor!!! Ik zou eigenlijk veel vaker moeten bakken.

on 14 maart 2018

Ik heb nog nooit een appeltaart met limoen op, volgens mij is zoiets wel heel erg lekker in de zomer <3

on 4 april 2018

Wat is lekkerder dan de geur van versgebakken (appel)taart…. bedankt voor het recept!

on 26 juni 2018

Heerlijk, appeltaart is altijd een heel goed idee. Super recept weer.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.