Zalm tartaar met appel en avocadopuree

Zalm tartaar met appel en avocadopuree

Als zalm liefhebber wilde ik al een tijdje dit recept met jullie delen. Met de #doemaarlekkerduurzaam actie wil ik andere Nederlanders inspireren een duurzamere draai te geven aan hun maaltijd vanuit de overtuiging dat dit goed is voor mens, dier en milieu. DOE MAAR LEKKER DUURZAAM is een actie die de consument helpt om gemakkelijk en vaker duurzamere maaltijden te kiezen en bereiden wat niet duurder hoeft te zijn. Dit vind ik een mooi initiatief en daarom heb ik een lekkere, duurzamere én betaalbare maaltijd gemaakt. Het zalm tartaar met appel en avocadopuree recept vind je hieronder!

Serveertip: Deze zalm tartaar is nog lekkerder met een crostini of wat geroosterd brood!


Kook jij ook wel eens met duurzamere producten?

DOE MAAR LEKKER DUURZAAM is een initiatief van de Nationale Postcode Loterij met Albert Heijn en Unilever als partners, om duurzamer eten een impuls te geven. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij krijgen een cadeaukaart t.w.v. €12,50, waarmee ze bij Albert Heijn producten kunnen kopen die een gerecht een stukje duurzamer maken. Meer informatie vind je op www.doemaarlekkerduurzaam.nl.


Waarom is het belangrijk om duurzamer te koken en hoe doe je dit?

Als echte food liefhebber vind ik het super belangrijk om bewust inkopen te doen. Wanneer ik in de supermarkt ben neem ik ook even de tijd om de producten uit te kiezen die duurzaam en biologisch zijn. Om het financieel aantrekkelijk te houden, kies ik er vaak voor om een paar producten met een keurmerk te kopen. Denk aan vis, vlees of juist groenten! Daarbij kan je ook sommige ingrediënten of leftovers de volgende dag nog gebruiken. Meerdere recepten op mijn website zijn gemaakt van leftovers. Zo ben je goed bezig én word je nog creatiever in de keuken.


Benieuwd naar meer recepten? Bakers & Fakers heeft bijvoorbeeld heerlijke havermoutkoekjes gemaakt voor de gehele week!
“ In samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, Unilever en Albert Heijn heb ik met een cadeaukaart t.w.v. €12.50 een recept bedacht voor een duurzamere maaltijd. De bijgesloten blog is geschreven op basis van mijn eigen invulling.”

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Zalm tartaar met appel en avocadopuree

Zalm tartaar met appel en avocadopuree

Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp/rasp
  • Koksmes
  • Snijplank
  • staafmixer
INGREDIËNTEN
  • +/- 300 gram verse zalm met ASC-keurmerk (indien mogelijk zonder huid)
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 (biologische) komkommer
  • 1 (biologische) Elstar appel
  • 200 gram (biologische) tuinerwten diepvries
  • Verse bieslook
BEREIDING
  • Snijd als eerste de zalm zo klein mogelijk (eerst in lange repen en vervolgens in kleine blokjes). Zit er een huidlaag onder? Snijd dan aan de zijkant eerst (net onder de huid) in en probeer hem er dan voorzichtig af te trekken.
  • Was vervolgens de appel en de komkommer, verwijder de schil van de avocado. Snijd nu de appel en de komkommer in kleine blokjes van 1/2 cm bij 1/2 cm. Meng dit met de zalm blokjes en breng op smaak met wat zout en peper. Voeg rasp (zest) van een halve citroen toe, sap van een halve citroen en meng het geheel.
  • Meng de rijpe avocado met sap van een halve citroen en voeg hier 100 gram doperwtjes aan toe. Gebruik de staafmixer om er een puree van te maken. Proef even en breng daarna op smaak met wat zout en peper.
  • Gebruik een kopje/glaasje om de zalm tartaar in te doen, duw even aan en zet het vervolgens voorzichtig op een bord. Zo krijg je een mooie en elegante zalm tartaar. Verdeel over het gerecht wat verse kruiden en serveer met een schijfje citroen.

32 reacties

  1. Niet zo’n liefhebber van zalm, alhoewel niet lusten ook een groot woord is. Echter met de combinatie van de appel en avocado zou ik dit zeker wel willen proberen. Leuk recept dus!

  2. Mjam, dat ziet er heerlijk uit. Verse zalm, avocado. Sowieso een heerlijke combinatie. Ziet er ook weer prachtig uit. Mooi gefotografeerd. Het is dat ik nu herstellende ben van een buikgriep (of beter gezegd. Ik heb het nog) anders was ik direct naar de visboer gerend 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte