Zalm is echt mijn ‘all time’ favorite! Het is vooral de smaak, de structuur en het vettige wat het zo ideaal maakt. Je hebt heel weinig nodig om van verse zalm een mooi gerecht te maken. Dit beschouw ik dan ook als een super makkelijk recept. De zalm raad ik je aan om bij de visboer te halen. Waar je trouwens mag vragen of ze de zalm al voor je snijden. Ideaal toch? De combinatie van deze sesamdresing kwam door mijn favoriete visboer ‘De Volendammer’. Hij zit in verschillende steden en als ik daar (zo min mogelijk) naar toe ga, is mijn besteding erg hoog. Ik vind het namelijk lastig om mij in te houden met al dat lekkers.
Sowieso ben ik gek op allerlei rauwe vis gerechten zoals sashimi, maar ook ceviche en tartaartjes kan ik geen genoeg van krijgen. Wil je het gerecht nóg simpeler maken? Serveer dan in plaats van de sesam dressing wat Kikkoman sojasaus en een beetje citroenzeste bij. Het maken van deze saus is makkelijk, heb je weinig zin of tijd kan je deze saus ook bij sommige visboeren en toko’s kopen.
ZESTEUR
Van alle vis recepten op mijn website is het grootste gedeelte met zalm. Ik vind het zo’n veelzijdige vissoort. Het enige wat je nooit zal tegen komen op mijn website is gebakken zalm. Zalm gaart al bij een lage temperatuur en door het bakken stollen de eiwitten te snel, waardoor de vis uitdroogt en al haar charme en smaak verliest. Zonde.
Ben je opzoek naar nog een zalm recept met citroen?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
2 reacties
Ziet er weer geweldig uit!
Lekker wij kopen wel eens die voor gemaakte bakjes bij de visboer zit ook zo’n sausje bij. Leuk om eens zelf te gaan maken