Zalm sashimi met sesam dressing & citroen

Zalm sashimi met sesam dressing & citroen

Zalm is echt mijn ‘all time’ favorite! Het is vooral de smaak, de structuur en het vettige wat het zo ideaal maakt. Je hebt heel weinig nodig om van verse zalm een mooi gerecht te maken. Dit beschouw ik dan ook als een super makkelijk recept. De zalm raad ik je aan om bij de visboer te halen. Waar je trouwens mag vragen of ze de zalm al voor je snijden. Ideaal toch? De combinatie van deze sesamdresing kwam door mijn favoriete visboer ‘De Volendammer’. Hij zit in verschillende steden en als ik daar (zo min mogelijk) naar toe ga, is mijn besteding erg hoog. Ik vind het namelijk lastig om mij in te houden met al dat lekkers.

Zalm sashimi

Sowieso ben ik gek op allerlei rauwe vis gerechten zoals sashimi, maar ook ceviche en tartaartjes kan ik geen genoeg van krijgen. Wil je het gerecht nóg simpeler maken? Serveer dan in plaats van de sesam dressing wat Kikkoman sojasaus en een beetje citroenzeste bij. Het maken van deze saus is makkelijk, heb je weinig zin of tijd kan je deze saus ook bij sommige visboeren en toko’s kopen.

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen

ZESTEUR

Hand citroen pers type 2 illustratie
citruspers
zalm sashimi met sesamdressing en citroen

Zalm sashimi met sesam dressing & citroen

Gang Voorgerecht
Keuken Japans
Trefwoord citroen gerechten, citroen recepten, gerechten met zalm, zalm recept, zalm recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
TOOLS
  • Handrasp of zesteur
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 500 gram verse zalm zonder huid
  • 2 eetlepels kewpie mayonaise of zelf mayonaise maken
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • ½ biologische citroen
  • 1 eetlepel sojasaus *kikkoman is het lekkerste
BEREIDING
  • Haal verse zalm bij de visboer. Tip: je kan vragen of ze er al shashimi plakjes van snijden. Je kan dit natuurlijk ook zelf doen.
  • Pak een kommetje en doe hier de kewpie mayonaise, sesamzaadjes, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel citroensap en de sesamolie in en roer even tot je een lekkere sesamdressing hebt gekregen. Je kan hier ook een garde voor gebruiken.
  • Pak een paar voorgerecht bordjes en verdeel de zalm shashimi. Druppel de sesamdrewsing er overheen en gebruik een zesteur of handrasp om er nog wat citroenzeste overheen te verdelen.
  • Als laatste nog een snuf zout, peper en eventueel wat verse kruiden/cress naar keuze.

Citroen recepten met zalm

Van alle vis recepten op mijn website is het grootste gedeelte met zalm. Ik vind het zo’n veelzijdige vissoort. Het enige wat je nooit zal tegen komen op mijn website is gebakken zalm. Zalm gaart al bij een lage temperatuur en door het bakken stollen de eiwitten te snel, waardoor de vis uitdroogt en al haar charme en smaak verliest. Zonde. 

Ben je opzoek naar nog een zalm recept met citroen?

ZALM RECEPTEN

Maak dan bijvoorbeeld eens:

zalm sashimi met citroen en sesam dressing

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte