+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

ZELF MAKEN!
Zalm en citroen zijn toch wel een van mijn favoriete producten. De zalm is zó rijk van smaak en op allerlei manieren lekker en de citroen maakt het helemaal af. Uit de oven vind ik het ook erg lekker, nou had ik een stuk zalm over en bedacht ik spontaan om er een zalm salade van te maken. Ik had nog zeekraal (lekker ziltig) in huis, wat dille en uiteraard biologische citroen. Het zalm salade met zeekraal en citroen recept is simpel en super makkelijk om te maken, maar mega lekker op een toastje, crostini of op je boterham! Leuk voor op een feestje in plaats van de bakjes variant!?

Zeekraal, wat is dat?

Een ziltige/licht gezoute plant wat veel geserveerd wordt bij allerlei vissoorten. Ze groeien van nature in Europa en bij de Verenigde Staten. Wist je dat zeekraal minder dan 30 cm hoog wordt? Bij menig visboer kan je zeekraal kopen en sommige supermarkten verkopen het sinds kort ook! Als je zeekraal gebruikt hoef je dus ook minder zout te gebruiken. 

Zalm salade met zeekraal en citroen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • +/- 200 gram (wilde) zalm 
  • 1 biologische citroen 
  • verse dille
  • handje vol zeekraal (ongeveer 15 stengels) * te koop bij de visboer
  • 1 eetlepel zachte gezouten roomboter (Lurpak)
  • peper & zout (weinig)
    *serveer er indien aanwezig een schijfje limoen bij

Benodigdheden

  • oven
  • ovenschaal
  • handrasp

Bereidingswijze zalm salade met zeekraal en citroen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de zalm in een ovenschaal en voeg hier zest van een halve citroen aan toe. Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Het is belangrijk dat de zalm net gaar is en nog lekker sappig is. 
  2. Haal de zalm uit de oven en gebruik een lepel om de stukken in een bakje toe te voegen, de zalm mag uit elkaar vallen. Voeg nu de overige citroenzest aan de zalm toe, pers een halve citroen uit en voeg de (zachte) roomboter, wat verse dille, peper en zout (let op: hier heb je weinig van nodig) toe en roer het geheel even tot dat het een mooie salade is geworden.
  3. Snijd de zeekraal in kleine stukjes (zie afbeelding) en voeg toe aan de zalm salade. Je kan de salade voor 1 a 2 dagen bewaren. 

Serveertip:
Lekker met een glas wijn en wat crostini of toastjes! 

Meer recepten met vis of zeekraal? Klik dan hier

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Zalm salade met zeekraal en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This