Print

Zalm ceviche met passievrucht, Gimber en citroen

Zalm ceviche met passievrucht, Gimber en citroen

5 from 2 reviews

Scale

Ingredients

 

Benodigdheden

Handrasp

Instructions

Bereidingswijze zalm ceviche met passievrucht, Gimber en citroen

  1. Eigenlijk is het een heel simpel recept, maar is het wel belangrijk dat de vis de tijd krijgt om langzaam te garen. Als je de vis bij een visboer hebt gehaald en het is al dun gesneden kan je het mooi op een bord leggen. Zo niet snijd de zalm dan met een scherp koksmes in dunne plakjes.
  2. Meng vervolgens de Gimber, sap van een halve biologische citroen, het vruchtvlees van de passievrucht (verwijder eventueel de pitjes als je dit lekkerder lijkt), zwarte peper en een snuf zout met een paar druppels lekkere olijfolie. Roer even tot het goed gemengd is en schenk dit over de zalm.
  3. Laat het minimaal een paar minuten intrekken en verdeel er vervolgens wat verse basilicum en gekleurde cressjes overheen. Rasp nu de citroenzest (schil) eroverheen, gebruik hier een zesteur of handrasp voor.
  4. Als laatste kan je ervoor kiezen om wat vruchtvlees partjes van de citroen erbij te serveren. Dit zorgt voor een extra frisse touch. Omdat je een biologische citroen hebt, is dit minder zuur en dus erg lekker erbij. 

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief