Yoghurtbowl met muesli, aardbei en pindakaas

Yoghurtbowl met muesli, aardbei en pindakaas

Ontbijten doen we allemaal! Nou ja, de meesten dan. Als je ontbijt is het belangrijk om de juiste producten te kiezen. Mijn ideale ontbijt is een yoghurtbowl  met muesli, fruit en pindakaas. Pindakaas? Ja dat is echt heerlijk in de yoghurt! Ik houd van de combinatie van hartig en zoet. De volle yoghurt van Veco Zuivel gebruik ik geregeld. Een biologisch merk waar smaak centraal staat, net zoals bij The lemon kitchen! Dit recept maak je binnen 5 minuten en dat is ideaal als je s’ochtends (net zoals ik) altijd haast hebt!
Ontbijt #Vecomorning Het is belangrijk om in de ochtend goed te ontbijten. Dit zorgt ervoor dat je aan het begin van de dag de juiste voedingstoffen binnenkrijgt. Hierdoor heb je meer energie en kan je stofwisseling op gang komen.


Veco Zuivel

In 1974 is het bedrijf opgezet en in 1988 namen zij, als één van de eersten, de officiële stap naar biologisch. In die tijd was er nog niet veel bekend over biologisch telen. Sinds 1 juni 2009 heeft Vecozuivel in Zeewolde haar nieuwe, mooie, moderne en vooral energiezuinige zuivelfabriek in gebruik genomen.
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De wereld wordt steeds bewuster en duurzaamheid gaat steeds meer centraal staan, daarom is Vecozuivel een echte Hollandse trendzetter!

Eetsmakelijk!

Wil je meer proeven van Veco Zuivel?
Probeer dan eens ciabatta met citrusboter en oven gegaarde kipfilet!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Yoghurtbowl met muesli, aardbei en pindakaas

Gang lunch, Ontbijt
Trefwoord aardbei, makkelijk recept, muesli, pindakaas, snel recept, yoghurt
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 persoon
Auteur Jadis
TOOLS
 • Handrasp
 • Schaal
INGREDIËNTEN
 • 4 el volle yoghurt van Veco Zuivel te koop bij supermarkten Dirk, Hoogvliet en Boni
 • 3 grote aardbeien
 • 1 verse vijg
 • een handvol muesli met noten
 • een handvol verse cranberries
 • 1 halve citroen biologisch
 • 1 tl pindakaas
BEREIDING
 • Was de aardbeien, cranberries, vijg en citroen.
 • Snijd vervolgens de aardbeien in dunne plakjes en de vijg in partjes.
 • Voeg de volle yoghurt in een schaal en verdeel de cranberry's, aardbei en de vijgenpartjes erover.
 • Verdeel de muesli over de rest van de schaal.
 • Meng met een theelepel de pindakaas door het geheel.
 • Rasp als laatst de biologische citroen over het geheel.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

31 reacties

 1. Wat een mooi en gevarieerd ontbijtje is dat. Ik schaam me gewoon een beetje voor mijn suffe boterham met hagelslag nu.

 2. Dit komt echt als geroepen! Mijn ontbijt is wat eentonig geworden… yoghurt, fruit, en wat granen of pitten. Dit receptje zal me weer eens een kleurrijk ontbijt bezorgen! mmmm pindakaas…

 3. Lekkker, al heb ik pindakaas nog nooit in mijn yoghurt bowl gedaan. Ik heb altijd een stukje banaan in mijn kerel, ander fruit vind ik niet lekker in de ochtend.

 4. ik lust best een boterham met pindakaas, maar om nu mijn aardbeien te vermengen met pindakaas: het gaat mij een stap te ver. Ik vind het ook geen handig recept voor dit moment: het is neit het seizoen voor aardbeien en vijgen en blauwe bessen. Dus ze zijn heel duur en vaak ook niet lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept