[:nl]Ontbijten doen we allemaal! Of nouja, de meesten. Als je ontbijt, is het belangrijk om de juiste producten te kiezen. Mijn ideale ontbijt is muesli met volle yoghurt, fruit en pindakaas. Pindakaas? Ja dat is echt heerlijk in de yoghurt! Ik houd van de combinatie van hartig en zoet. De volle yoghurt neem ik geregeld van Veco Zuivel. Een biologisch merk waar smaak centraal staat, net zoals bij The lemon kitchen! Dit recept maak je binnen 5-10 minuten en dat is ideaal als je s’ochtends (net zoals ik) altijd haast hebt!

Ontbijt #Vecomorning
Het is belangrijk om in de ochtend goed te ontbijten. Dit zorgt ervoor dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt. Waardoor je meer energie hebt en je stofwisseling op gang kan komen.

Veco Zuivel

In 1974 is het bedrijf opgezet en in 1988 namen zij, als één van de eersten, de officiële stap naar biologisch. In die tijd was er nog niet veel bekend over biologisch telen. Sinds 1 juni 2009 heeft Vecozuivel in Zeewolde haar nieuwe, mooie, moderne en vooral energiezuinige zuivelfabriek in gebruik genomen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De wereld wordt steeds bewuster en duurzaamheid gaat steeds meer centraal staan, daarom is Vecozuivel een echte Hollandse trendzetter!

Muesli met volle yoghurt, fruit en pindakaas

(1 persoon) Bereidingstijd: 5-10 minuten
Ingrediënten:
4 eetlepels Veco Zuivel volle yoghurt (te koop bij supermarkten Dirk, Hoogvliet en Boni)
3 grote aardbeien
1 verse vijg
een handje muesli met noten
een handje verse cranberries
rasp van 1/2 Biologische citroen
1 theelepel pindakaas

Benodigdheden
Handrasp

Bereidingswijze
1. Was de aardbeien, cranberries, vijg en citroen. Snijd vervolgens de aardbeien in dunne plakjes en de vijg in partjes.
2. Voeg de volle yoghurt in een mooi schaaltje en verdeel de cranberry’s, aardbei en de vijgenpartjes erover.
3. Verdeel de muesli over de rest van de. yoghurtbowl. Meng vervolgens met een theelepel de pindakaas door het geheel.
4. Rasp vervolgens de biologische citroen over de yoghurt bowl.

Eetsmakelijk!

Wil je meer proeven van Veco Zuivel? Probeer dan eens ciabatta met citrusboter en oven gegaarde kipfilet![:]

Print Friendly, PDF & Email
on 1 maart 2018

Lekker!! Al is mijn favoriet voor ontbijt nog steeds havermout. Maar ga deze in een weekend ook eens uitproberen.

Liefs, Eva

on 1 maart 2018

Ja dat blijft heerlijk! Leuk laat maar weten als je het gemaakt hebt 🙂

on 1 maart 2018

Yummie het water loopt me al in de mond! Dit ziet er niet alleen lekker uit, maar de smakencombinatie klinkt ook verrukkelijk!

on 1 maart 2018

Mmm dat ziet er heerlijk uit, en een mooie foto trouwens! 🙂

on 1 maart 2018

Dankjewel 🙂

on 1 maart 2018

Mmm lekker ik eet dit ook altijd maar dan met banaan.

on 1 maart 2018

Jaa heerlijk met banaan ook ja! Bedankt voor de tip

on 1 maart 2018

Dat ziet er echt heerlijk uit 🙂

on 1 maart 2018

Dankjewel!

on 1 maart 2018

Ik vind zodra er pindakaas in zit al goed. Dan ben ik verkocht.

on 1 maart 2018

Haha ja ik ben ook zo’n pindakaasliefhebber!

on 1 maart 2018

Klinkt lekker, maar die pindakaas… ‘Smaken’ verschillen 🙂

on 2 maart 2018

Oooo met pindakaas toch een keer proberen 😃👍🏻

on 2 maart 2018

ik lust best een boterham met pindakaas, maar om nu mijn aardbeien te vermengen met pindakaas: het gaat mij een stap te ver. Ik vind het ook geen handig recept voor dit moment: het is neit het seizoen voor aardbeien en vijgen en blauwe bessen. Dus ze zijn heel duur en vaak ook niet lekker

on 2 maart 2018

Dat klinkt lekker, zal het recept doorgeven aan mijn zoon, die is dol op pindakaas.

on 2 maart 2018

Lekkker, al heb ik pindakaas nog nooit in mijn yoghurt bowl gedaan. Ik heb altijd een stukje banaan in mijn kerel, ander fruit vind ik niet lekker in de ochtend.

on 2 maart 2018

Dit eet ik op de pindakaas na iedere avond, dus ik zal eens varieren

Het ziet er lekker uit. Ik heb nog nooit Pindakaas met yoghurt mengen. Hoe smaak dat! Misschien ga ik eens proberen. ben benieuwd

http://dhini.nl

on 2 maart 2018

Ik heb deze ochtend ook yoghurt met aardbei en muesli gegeten maar wel niet zo vers als deze! 😉 Ziet er alweer super lekker uit!

on 2 maart 2018

Wat een bijzondere combi; yoghurt en pindakaas! Maar als student food innovation is het logisch dat je out of the box denkt 😊

on 2 maart 2018

Leuk!! Jaa haha zeker ouderwets, maar best lekker in dit recept! Laat je me weten wat je er van vindt?

on 3 maart 2018

Ziet er mega lekker uit!

En knap hoe jullie altijd zo’n mooie foto maken!
Ik maak vaak zo’n ontbijt. maar ziet er heel anders uit haha

on 3 maart 2018

Dit ga ik zeker een keer uitproberen. Ik ontbijt vaak met brood maar dat valt zwaar op de maag. Het ziet er lekker uit.

on 3 maart 2018

heerlijk, maar over die pindakaas twijfel ik toch nog….

on 3 maart 2018

Ik weet niet of ik de toevoeging van pindakaas wel zo’n succes vindt… maar de rest klinkt lekker.

on 4 maart 2018

Oh wat heerlijk! Deze ga ik onthouden voor ontbijt en/of lunch:)

on 4 maart 2018

Mmm, deze ziet er echt heerlijk uit!

on 5 maart 2018

Een heel bijzonder recept!

on 9 maart 2018

Dit komt echt als geroepen! Mijn ontbijt is wat eentonig geworden… yoghurt, fruit, en wat granen of pitten. Dit receptje zal me weer eens een kleurrijk ontbijt bezorgen! mmmm pindakaas…

on 2 juni 2018

Wat een mooi en gevarieerd ontbijtje is dat. Ik schaam me gewoon een beetje voor mijn suffe boterham met hagelslag nu.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.