Kijken jullie wel eens Heel Holland bakt? Je hebt in andere landen ook dit programma en daar maken ze onder andere gebruik van de super snelle Thermapen. Ik vind het leuk om verschillende keuken apparatuur uit te proberen en deze Thermapen is een fijne aanwinst. Normaal gesproken wordt zoiets vooral gebruikt bij grote stukken vlees of cheesecake, maar deze keer heb ik mijn zalm er perfect mee gegaard.
Meten is weten, het is daarom erg belangrijk dat je precies weet wat de kerntemperatuur is van je vis, vlees of taart. Dit heeft te maken met de gaarheid en de beste smaak. Het kan namelijk het verschil zijn tussen taai en mals. De perfecte kerntemperatuur voor een rosé gegaarde zalm is ongeveer 45 °C. Deze Thermapen is super snel en dat is fijn omdat een stukje zalm snel kan doorslaan. Deze thermometer meet binnen 3 seconden de temperatuur, is waterdicht, op 1 of 1/10 graad nauwkeurig. Hij meet de temperatuur tussen -50 en 300°C. Als je van de zomer gaat BBQ’en is deze Thermapen on-mis-baar!
Heb je BBQ plannen of wil je ook een perfect gegaarde zalm? Je kan via de WEBSITE de Thermapen online bestellen en bij de betere BBQ/kookwinkel!
Tip: Wil je liever rauwe paprika gebruiken zodat je minder lang in de keuken hoeft te staan? No probleem, dat is namelijk ook lekker!
Ben je gek op paprika!? Maak dan eens ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie.
#spon, geschreven naar eigen mening.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
31 reacties
Die ga ik volgende week proberen!
Wat een heerlijk gerecht en mooie foto ook. Leuk hoe je van elk gerecht een waar kunstwerkje maakt.
Ziet er heerlijk uit!! En mijn vriend heeft toevallig zo’n thermapen voor z’n verjaardag gekregen dus die gaan we binnenkort maar eens uitproberen op de bbq 😉
Hoi Anne, wat leuk! Ik ben benieuwde wat je ervan vindt, ik ben fan!
Mjam, lekker! En handig zo’n pen. Eigenlijk een accessoire wat ik nooit gebruik. Nu we een nieuwe bakoven hebben die het hartstikke goed doet (hadden we járen eerder moeten doen) heb ik het gevoel dat dat niet persé nodig is. Aan de andere kant is het wel handig ook als je gerechten bakt. Zalm eten we sowieso een keer per week. En inderdaad van de visboer.
altijd handig als je de kerntemperatuur kan meten. ik had er eentje die je in de oven kon laten zitten en het apparaatje buiten de oven, super handig, maar die is kapot; ik ga dus zeker eens op de site kijken
Hoi Karin, ja super! Ik ga deze binnenkort ook iemand cadeau doen!
Lijkt alweer een heerlijke combinatie!
Hmmmm, wéér een lekker recept! 🙂
Love wrap. Deze varianten heb ik nog nooit. Het zit er lekker uit.
http://dhini.nl
Ik vind je presentatie echt een plaatje! Het is net de zon : )
Hoi Nicole, ja zo had ik hem ook bedacht! 🙂
Dit lijkt me ontzettend lekker, zalm met avocado is echt my favoritie heerlijk ….
De wrap ziet er ontzettend lekker uit! Lijkt me erg handig zo’n thermapen, maar vind hem wel wat prijzig.
Ja begrijp ik, maar geloof me je kan er zó veel mee echt een goede aanwinst!
Heerlijke combinatie, zalm met avocado. Ik had zelf nog nooit van de thernapen gehoord. Maar het lijkt me handig om te hebben!
Klinkt erg goed. Had nog nooit van een thermapen gehoord.
Zalm altijd lekker in een wrap. Normaal bak ik mijn zalm op heel laag vuur dan krijg ik het lekker zacht duurt wel lang misschien is zo’n thermapen handig om het snel zacht te krijgen !
Hoi Sarah, ja precies met zo’n pen bereik je de perfecte garing 🙂
Het ziet er heel lekker uit op je foto, ik begin er echt van te watertanden! En als ik het recept bekijk dan is het ook niet ingewikkeld om te maken en een stukje zalm lust ik op zijn tijd wel. Lekker hoor!
Haha dat is ook de bedoeling dat je gaat watertanden! Nee precies het recept is eigelijk vrij simpel! 🙂
Klinkt alweer heerlijk! Kan je de zalm ook vervangen door kip of vlees? Mijn man lust geen vis! 🙂
Hoi Julie, jazeker heerlijk met kip of gebakken biefstukreepjes!
Wat ziet het er weer ontzettend smakelijk uit! De Thermapen kende ik nog niet. Handig!
Wat een prachtig en kleurrijk plaatje weer, nice! En ook niet lastig om te maken zo te zien
Ik vind paprika zeker heel erg lekker! Ik eet het ook minstens een keer per week. Zalm vind ik trouwen ook heerlijk.