Marineer de tonijn met 1 el Char Siu saus, 2 el lichte Soyasaus, sap van 1/2 citroen of limoen. Strooi er wat sesamzaadjes overheen.
Meng de avocado met sap en rasp van 1/2 citroen of limoen en breng op smaak met een snuf salt flakes en zwarte peper. Gebruik de staafmixer om er een gladde massa van te maken.
Grill de tonijn aan beiden kanten maximaal 1 minuut totdat je grillstrepen krijgt. Snijd in repen en dan in gelijke blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
Smeer met een kwastje de mais tortilla's in met olijfolie. Wil je ze net zo klein als deze? Ik heb een steekring gebruikt om de taco's te verkleinen, maar je kan ze ook groter maken. Net zo lekker!
Verhit de tortilla's op de BBQ totdat ze verkleuren en krokant worden.
Snijd de watermeloen in gelijke blokjes van 1 bij 1 centimeter. Snijd de lente-ui in dunne plakjes.
Verdeel de avocado créme rijkelijk per tortilla en leg daarop de watermeloen, tonijn en lente-ui
Variatie tip
Je kan er ook voor kiezen om de tortilla's te bakken in een laagje olie. Extra lekker, maar wel wat minder gezond.