De lekkerste rundvlees carpaccio's kan je nu makkelijk en lekker thuis maken. Gebruik bijvoorbeeld eens Wagyu Picanha. Heerlijk met zelfgemaakte pesto, pijnboompitten en verse munt.
Snijd het rundvlees als het nog net bevroren is in dunne plakjes met een koksmes of een snijmachine, mocht je dit in huis hebben. Leg de plakjes op elkaar op een bordje en laat het rustig ontdooien, dit duurt ongeveer 10 minuten.
Maak ondertussen zelf een lekkere citroen pesto. Heb je geen tijd? Dan kan je ook voor verse pesto kiezen. Roer er dan wat citroenzeste (rasp) doorheen.
Bak de pijnboompitten op een middelhoog vuur totdat ze iets verkleuren.
Verdeel de pesto over de carpaccio en verdeel de pijnboompitten eroverheen. Druppel er nog wat van je lekkerste olijfolie over. Strooi nog wat verse munt over de carpaccio. Breng op smaak met een snuf salt flakes en grove zwarte peper.
Gebruik een zesteur of handrasp om er nog wat citroenrasp overheen te verdelen voor een frisse smaak. Vlees en biologische citroen gaan erg goed samen!