6-9stgrote garnalen (uit de diepvries)MSC-gecertificeerd van de visboer of groothandel
Instructies
Marineer de garnalen met een eetlepel van de 'butter chicken' marinade.
Snijd de ui in halve maandjes, was de pompoen af met water en snijd er gelijke blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter van. Laat de schil eraan. Doe een scheut olijfolie of zonnebloemolie in een diepe antiaanbakpan. Fruit de ui even aan en doe ook de pompoen erbij. Rasp een halve limoen en knijp ook deze halve limoen uit en doe zowel de zeste als het sap bij de saus en roer.
Doe na 5 minuten ook de rest van de 'butter chicken' marinade erbij. Zet het vuur middelhoog en geef de marinade ook de tijd om even te gaan zweten, zodat de smaken vrij komen.
Giet de kokosmelk erbij. Roer even en laat pruttelen zodat het een iets dikkere saus wordt. Snijd de pepertjes in dunne ringetjes en houdt de helft apart. Doe de pepertjes er naar smaak bij en bewaar wat voor bij de rijst.
Kook de Basmati rijst zoals op de verpakking staat. Als de rijst gaar is doe je de garnalen erbij nog ongeveer 2-3 minuten, zodat ze garen in de saus.
Verdeel wat verse koriander en de rest van de pepertjes over de saus en serveer de curry en de rijst in mooie schaaltjes.Eetsmakelijk!