Zet een kookpannetje op middelhoog vuur en zorg ervoor dat er 2 cm water in zit. Als het water kookt leg je de eieren erin en zet je een timer op 7 minuten. Doe de deksel er op.
Snijd het stokbrood in plakken van 1 centimeter en lak ze in met een klein beetje olijfolie en grill ze op de grillpan, wanneer je een paar grillstrepen krijgt kan je ze eraf halen. Houdt even apart.
Als de eieren gekookt zijn laat je ze afschrikken in koud water. Pel en halveer de eieren. Haal het eigeel eruit en meng met 3 el mayonaise, citroenrasp naar smaak, snuf zwarte peper en zout. Je kan hier een staafmixer voor gebruiken. Vergeet niet te proeven. Hak de bieslook fijn en roer door het eigeel mengsel.
Snijd de augurkjes in dunne plakjes en leg in de gehalveerde eitjes een paar dunne augurk plakjes en doe het eigeel in de spuitzak/fles en verdeel hierin een mooie toef. Versier de eitjes met wat zwarte peper en zout en eventueel een citroenkrulletje.
Meng 2 el mayonaise met 1 el mosterd. Smeer de crostini in met de mosterd mayonaise en leg daar het gevulde eitje op. Smakelijk!