Maak het rundvlees schoon en snijd in kleine stukken (2 bij 2 cm), bak in een antiaanbakpan op middelhoogvuur ongeveer 2 minuten zodat je de maillard (bruiningskleuring) krijgt.
Zet een hoge pan met koud water op middelhoog vuur met een scheutje citroensap. Doe hier het vlees in. Komt er een schuimlaag? Probeer dan in meerdere keren af te schuimen.
Doe de runderbouillon erbij en laat sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer +/- 2-3 uur).
Schil ondertussen de aardappels en doe in een pan met koud water en een snuf zout en haal ze eruit als ze gaar zijn. Laat ze goed afkoelen en snijd of prak in kleine stukjes. Let op: je wilt nog wel structuur behouden.
Pak een bak en doe daar de fijne aardappels in met het uit elkaar gevallen vlees. Snijd de zilveruitjes fijn en doe samen met de in dungesneden augurkjes en de appel in kleine stukjes gesneden erbij en roer het geheel.
Vervolgens voeg je de mayonaise toe. Roer eerst alles door elkaar en proef even en breng op smaak met zout en peper.
Kook de eieren zoals je zelf het lekkerst vindt, halveer en serveer erbij. Mijn voorkeur uit gaat uit naar een medium gekookt eitje.Tip: gemiddeld kook de eieren 6-7 minuten in een laagje van 2 centimeter water met deksel er op, laat daarna even schrikken onder koud wat een pel ze dan pas.
Mayonaise sausje:
Meng 2 el mayonaise met 1 el water en 1 tl citroensap. Hak 5 peterselie blaadjes fijn en roer erdoor. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Verdeel de huzarensalade met een ijsschep over vier borden en verdeel het mayonaise sausje erover met eventueel wat extra peterselie, citroenrasp en zwarte peper.