Leg de zalm in een ovenschaal. Doe 2 el Lee Kum Kee Hoisinsaus, 1-2 tl Chiu Chow Chili Olie en 2 el Lee Kum Kee Oestersaus in een bakje en meng met sap van 1/2 limoen. Gebruik een kwastje of een lepel om de zalm aan de boven en zijkant in te smeren met de marinade.
Zet de zalm in de oven voor ongeveer 15 minuten. Tip: prik een digitale oven thermometer erin of check de kerntemperatuur (45 graden) na 10 minuten met een Thermapen.
Snijd de komkommer, wortel en lente-ui in dunne gelijke plakjes. Hak de gember en knoflook fijn. En snijd 3 cm van de citroengrasstengel af en hak ook fijn. Kneus de rest van de citroengrasstengel en doe in de pan met water.
Zet een pan op met water met rijst noedels.
Bak ondertussen de knoflook, citroengras en gember in een scheutje olie in een diepe pan en doe daar de wortel, paksoi en lente- ui bij. Roer 1 el sesamolie erdoorheen. Als de noedels gaar zijn giet je het af en doe je het in de pan bij de rest. Doe nu op het laatst ook de komkommer erbij. Roer nog 1 el Hoisin en 1 el Oestersaus erdoor en serveer in diepe borden.
Haal de zalm uit de oven na 15 minuten of als je een alarm hebt gezet bij de kerntemperatuur van de zalm.
Leg de rosé gegaarde zalm op het gerecht en strooi er nog wat cress of koriander over. Serveer er voor de liefhebber limoen partjes bij.
Liefhebber van pittig? Breng dan het gerecht op smaak met Lee Kum Kee Chiu Cho Chilli Oil.